Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 8. 2011,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

železniška nesreča vlak Jesenice

Sobota, 27. 8. 2011, 11.09

8 let

Nihče od poškodovanih v železniški nesreči ni v življenjski nevarnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nihče od hudo poškodovanih v petkovi železniški nesreči na Jesenicah ni v življenjski nevarnosti, so pojasnili v jeseniški bolnišnici. Preiskava vzrokov nesreče sicer še poteka.

V trku potniškega in tovornega vlaka je bilo po zadnjih podatkih poškodovanih 34 oseb. Devet jih je bilo huje telesno poškodovanih, med njimi je bilo 29 slovenskih državljanov, dva belgijska in trije nemški državljani, stari med sedem in 70 let, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Štirje imajo hude poškodbe obraznih kosti Od huje poškodovanih v nesreči so pri štirih ugotovili hude poškodbe obraznih kosti. Vse so prepeljali na kliniko za poškodbe obraznih kosti v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana. Nadzorni travmatolog Matej Kastelec je povedal, da je en bolnik huje poškodovan. Gre za izolirano poškodbo obraznih kosti, vendar je njegovo trenutno stanje stabilno. Dva poškodovanca sta bila sprejeta ljubljanskem kliničnem centru na oddelek in sta izven življenjske nevarnosti. Gre za poškodbe obraznih kosti, zloma vratnih in ledvenega vretenca in manjših poškodb na glavi. Četrtega poškodovanca so v ljubljanskem kliničnem centru pregledali in odpustili v domačo oskrbo, saj je bil lažje poškodovan, so v UKC Ljubljana navedli v sporočilu za javnost. V Bolnišnici Jesenice od huje poškodovanih v železniški nesreči ostajajo še štirje.

Policisti so v petek ob 21. uri končali z ogledom kraja nesreče. Z aktivnostmi za ugotovitev vzroka nesreče (pregled signalizacije, razgovori s pričami, strojevodji ...) še nadaljujejo.

Potniška garnitura je povsem uničena Pristojne službe Slovenskih železnic so čez noč odstranili vseh 18 vagonov in obe lokomotivi tovornega vlaka, medtem ko potniške garniture, ki je povsem uničena, še niso odstranili. Predvidoma jo bodo odstranili tekom dne, so povedali na železnicah.

Del proge ostaja zaprt Del železniške proge Jesenice - Nova Gorica je še vedno zaprt, organiziran je nadomestni avtobusni prevoz med postajama Jesenice in Bled jezero. Proga se že popravlja, tako da bi promet Jesenice - Nova Gorica predvidoma lahko spet stekel v nedeljo zvečer. Progo Jesenice - Ljubljana so za potniški promet odprli že v petek zvečer. Potniki lahko natančnejše informacije dobijo na svoji železniški postaji ali v klicnem centru Slovenskih železnic na številki 01-29-13332.

Ne spreglejte