Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
10.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

POP TV policija

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 10.16

7 let, 12 mesecev

Neznanci ponoči zažgali vozilo POP TV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekaj pred 3. uro zjutraj so neznanci na Kranjčevi ulici v Ljubljani na parkirišču vlomili v več službenih vozil POP TV. Nekaj so jih polili z vnetljivo snovjo, enega pa tudi zažgali.

Požar je sicer pred prihodom gasilcev že pogasila varnostnica, gasilci pa so pregledali kraj dogodka ter posuli vpojna sredstva po politem gorivu. Dejanje kriminalistična policija še preiskuje, delo POP TV pa poteka nemoteno, so še dejali na televiziji.

DNS: Gre za brutalne oblike pritiskov na novinarje "V Društvu novinarjev Slovenije ostro obsojamo današnji vandalski napad - uničenje in poškodovanje reportažnih avtomobilov medijske hiše POP TV. Zaskrbljujoč incident ocenjujemo kot napad na delo novinarjev, pri čemer opozarjamo, da gre očitno za nove, še ostrejše in brutalnejše oblike stopnjevanja pritiskov na novinarje v že tako pregreti in nestrpni družbeni klimi. Pritiskom je novinarski ceh na dnevni ravni v obliki zmerjanja in žalitev vse bolj podvržen," opozarjajo v Društvu novinarjev Slovenije.

ZNP: Odgovorni naj naredijo vse, da se krivce odkrije in kaznuje "V Združenju novinarjev in publicistov upamo, da nočni vlomi in poškodovanja službenih avtomobilov POP TV niso povezana z novinarskim delom omenjene medijske hiše. To bi namreč pomenilo nedopusten napad na novinarsko delo in zastraševanje novinarjev. V vsakem primeru odgovorne pozivamo, da naredijo vse, da se krivce čim prej odkrije in kaznuje," pa so zapisali v Združenju novinarjev in publicistov.

Napad na medij je poleg obeh novinarskih združenj obsodil tudi prvak SD Dejan Židan. V izjavi novinarjem po delovnem posvetu vlade je dejal, da tega nobena država ne more tolerirati, saj je svoboda medijev osnova za razvoj demokracije. Država mora vse narediti za to, da ugotovi, kdo so storilci, in da jih tudi kaznuje, je poudaril Židan.

Ne spreglejte