Na Vrhniki zagorela kemična tovarna #foto #video

V ponedeljek nekaj minut pred 20. uro je zagorelo v kemični tovarni Kemis na Vrhniki. Ker so se pri gorenju sproščali strupeni plini, so pristojni prebivalce pozvali, naj se ne zadržujejo na prostem in naj zaprejo okna. Do poznega ponedeljkovega večera so imeli gasilci razmere že bolj ali manj pod nadzorom, gašenje pa se nadaljuje. Dva gasilca naj bi se lažje poškodovala. 

Foto: Facebook

Po podatkih policije so evakuirali več oseb v dveh stanovanjskih hišah. Po poročanju Planet TV sta bili v požaru poškodovani dve osebi. Šlo naj bi za gasilca. Če bo gasilcem uspelo požar pogasiti, bo čez dan najverjetneje sledil ogled pogorišča, poskušali bodo ugotoviti vzrok požara, podali pa bodo tudi prve ocene škode.

[video: 62955 / ]

Zagorelo je v kemični tovarni Kemis v Sinji Gorici, ki se ukvarja z gospodarjenjem z nevarnimi odpadki. Nahaja se v bližini novih vrhniških stanovanjskih sosesk blizu avtoceste. Kot so povedali okoliški prebivalci, je bilo pred 21. uro slišati pok. Zrak smrdi po zažgani plastiki, od daleč je videti gost črn dim, ki se vije visoko v zrak. 

"Ta požar za podjetje pomeni katastrofo. Gori zadnji del skladišča, k sreči pa je gasilcem uspelo ubraniti del skladišča, v katerem so topila, ki so tudi najbolj nevarna," je za Planet TV povedal direktor podjetja Kemis Emil Nanut.

Nanut je za TV Odmeve povedal, da imajo v skladišču okoli 1.500 ton različnih vrst nevarnih odpadkov, kot so odpadna olja, laki, topila, barve in zdravila. Zagorelo je v delu z manj nevarnimi odpadki in manj vnetljivimi snovmi, poroča STA.

Podjetje Kemis, ki se ukvarja z zbiranjem, predelavo, odstranjevanjem ter posredovanjem različnih vrst odpadkov, je imelo po zadnjih razpoložljivih podatkih poslovnega imenika bizi.si v letu 2015 devet milijonov evrov prihodkov in pol milijona evrov dobička. Zaposlujejo okoli 40 delavcev.

Požar na Vrhniki Foto: Rok Viškovič

Požar na Vrhniki Foto: Rok Viškovič

 

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • miha.dolanc / 15.05.2017. ob 22:18

    če na tv-ju pravijo, da ni nevarnosti za prebivalce, še posebej hitro zaprite vsa okna in vrata-to pomeni da JE nevarnost zelo velika!

  • Luksy82 / 16.05.2017. ob 02:06

    Lazje skurit kot predelat pa se ceneje je

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano