Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 5. 2014,
14.14

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Zavašnik sodba

Petek, 9. 5. 2014, 14.14

4 leta, 8 mesecev

Mati pobeglega lastnika Lipe Zavašnika obsojena na leto dni zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je tožilstvo za Mileno Zavašnik, ki naj bi po obtožnici odtujila različne gradbene stroje, predlagalo pogojno obsodbo, je sodišče presodilo, da mora v zapor.

Naj spomnimo, da je obtožnica obdolženima Mileni Zavašnik in njenemu sinu Robertu Tomasu Zavašniku očitala nadaljevano kaznivo dejanje zatajitve. Zavašnik je kot zakoniti zastopnik družbe Roto s Hypo Leasingom sklenil štiri pogodbe o finančnem lizingu, ki so bile sklenjene med decembrom 2003 in decembrom 2005. Šlo naj bi različne gradbene stroje, od stroja za brizganje plastike, dozirno-sušilnega sistema do polpriklopnika v skupni vrednosti 112 tisoč evrov.

Zavašnikova naj bi kot prokuristka družbe pri sklenitvi poslov sodelovala kot porok. Ker nista plačevala obrokov, je lizinška hiša leta 2008 od njiju zahtevala, da stroje vrneta, a tega nista storila. Zavašnikova je medtem za podjetje Roto uvedla stečajni postopek, stroji pa naj bi bili zdaj del stečajne mase. Tožilka je za Zavašnikovo predlagala dve leti pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo petih let in vrnitev 112 tisoč evrov, kolikor so bili vredni stroji, oškodovancu. A sodišče je presodilo, da gre za visoko denarno vrednost in Zavašnikovo obsodilo na eno leto zapora.

Robertu Tomasu Zavašniku bodo sodili posebej, ko in če se vrne v Slovenijo Sodni proces je potekal zoper Zavašnikovo, medtem ko so njenega sina iz postopka izključili, saj mu bodo sodili posebej. Morda celo zelo kmalu, saj se lahko ravno maja ali najpozneje junija pobegli Zavašnik vrne v Slovenijo kot povsem svoboden človek. Zavašnik je bil namreč leta 2009 kot takratni lastnik lokala Lipa obsojen na pet let zapora zaradi tragične smrti treh deklet, a je zadnjih pet let namesto za zapahi preživel na begu, medtem pa mu je izvršitev kazni zastarala.

Zavašnikova zanikala, da bi stroje odtujila Zavašnikova je sicer ves čas zanikala, da bi karkoli odtujila. Kot je pojasnila že v svojem zagovoru, so stroji še vedno v hiši, kjer so bili postavljeni. Vendar naj bi to hišo zaklenila in zaplombirala druga lizinška hiša, tako da do strojev od leta 2010 ni imela dostopa.

Ali se bo na sodbo pritožila, njen zagovornik Milan Vajda medijem ni želel razkriti, medtem ko je Zavašnikova, ki se je na sodbo odzvala čustveno, po obrazložitvi sodbe odvihrala iz dvorane.

Ne spreglejte