Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mura preiskava

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 10.18

8 let

Kam je šlo 5,8 milijona evrov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kriminalisti opravljajo preiskave v tekstilnem podjetju Mura, v Ljubljani pa naj bi preiskovali solastnico podjetja Mojco Lukančič.

Kot so sporočili z murskosoboške policijske uprave, kriminalisti oddelka za gospodarsko kriminaliteto ob pomoči policistov policijskih uprav Murska Sobota, Maribor in Ljubljana v gospodarski družbi iz Murske Sobote opravljajo hišne preiskave, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika iz Murske Sobote.

Preiskujejo sume storitve kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti, po neuradnih informacijah povezane z uporabo denarja od državne pomoči podjetju.

Država Lukančičevi nakazala 5,8 milijona evrov Lukančičeva je skupaj s svojim partnerjem Nigelom Buxtonom lastnica Aha Skupine, d. o. o., ki je poleti 2011 za 9,65 milijona evrov kupila družbe Mura in partnerji, Mura Evropska hiša mode (Mura EHM) in Mura Zagreb. Poleg podjetij je kupila tudi vse njihove nepremičnine in dve blagovni znamki. Ob nakupu je Lukančičeva dobila tudi državno pomoč v višini 5,8 milijona evrov za posodobitev proizvodnih procesov in razvoj Murine blagovne znamke.

Gnila Kranjska Lukančičeva je preiskavo za Radio Slovenija komentirala z besedami, da so očitki absurdni. "Dejstvo je, da imamo likvidnostne težave in proizvodnjo s težavo ohranjamo. Imamo delo, imamo delovna mesta in to, kar se zdaj dogaja, je absurd. Z eno besedo, nekaj gnilega je v deželi Kranjski."

Dva milijona evrov končala v Srbiji? Po poročanju radia naj bi bila dva milijona evrov porabljena za nakup strojev za tovarno v srbskem Pirotu. Lukančičeva je zagotovila, da se ni izgubilo nič denarja, potrdila pa je, da si med podjetji pomagajo "v obe smeri". Opozorila je, da s partnerjem z vsem svojim premoženjem jamčita za vrnitev posojila NLB in za pravilno porabo državne subvencije, zato se sprašuje, zakaj bi imela motiv škoditi Muri.

V ozadju veljak iz Murske Sobote? "Kdo ima interes, da se Muri karkoli zgodi? Mi gotovo ne, sestrska podjetja Aha Mure tudi ne. Ima interes kakšnem veljak v Murski Soboti? Verjetno da," predvideva Lukančičeva.

Ne spreglejte