Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 3. 2015,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Časar Brnik Pariz

Torek, 17. 3. 2015, 21.55

8 let

Kakšen sprejem je Robert Časar doživel na Letališču Jožeta Pučnika (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pobegli nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar je v spremstvu policistov ob 11.45 pristal na Letališču Jožeta Pučnika, nato pa so ga odpeljali v zapor na Dobu.

V Pariz sta odpotovala slovenska policista, ki sta Časarja od francoskih kolegov prevzela ob 9.15 uri na tamkajšnjem letališču in ga spremljala med poletom do ljubljanskega letališča.

Celoten postopek, prevzem osebe v Franciji in njeno spremljanje, je potekal nemoteno in brez kakršnihkoli posebnosti, so sporočili s policije, na Dob pa je Časar v spremstvu prišel okoli 13. ure.

Vodja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj je na novinarski konferenci pojasnil, da je Časar začel kazen prestajati okoli 13.00. Med potovanjem na letalu ni bil vklenjen, saj je to po Podržajevih besedah stvar kapitana letala.

Časar v zaporu že opravil uvodni razgovor "Z begom si je prav gotovo otežil vsaj začetek prestajanja kazni," je zatrdil in dodal, da bo Časarjevo sprejemno obdobje, ki lahko sicer traja največ 30 dni, zato trajalo dlje časa, kot je bilo to običajno v drugih odmevnih primerih v zadnjem obdobju. S Časarjem, ki je trenutno sam v sobi, so v zaporu že opravili uvodni razgovor, ki pa je potekal brez posebnosti. Jutri ga čaka še zdravniški pregled.

Če si je Časar z begom otežil začetek bivanja v zaporu, pa ga je zaporniškemu osebju na drugi strani olajšal, saj zdaj ni nobenega dvoma, v kateri režim sodi. A čeprav bo v začetku bival na zaprtem oddelku, Podržaj poudarja, da to še ne pomeni, da v prihodnje ne bi mogel biti premeščen na polodprti ali odprti oddelek in da mu ne bodo dovoljeni izhodi izven zapora, a Podržaj dvomi, da se bo to zgodilo v doglednem času.

Ne spreglejte