SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša po prenehanju mandata brez namenskih izhodov iz zapora

4

termometer

Po včerajšnjem prenehanju poslanskega mandata prvaku SDS Janezu Janši ta od danes v zaporu na Dobu ostaja brez namenskih izhodov.

Kot je znano, se je državni zbor včeraj seznanil s prenehanjem poslanskega mandata prvaku SDS Janezu Janši, ki na odprtem oddelku Puščava v Zavodu za prestajanje zaporne kazni Dob prestaja dveletno zaporno kazen zaradi obsodbe v zadevi Patria.

Ali to kakorkoli spreminja režim obsojenega Janeza Janše oziroma kako bo prestajanje kazni potekalo v prihodnje?

Na upravi zaporov zatrjujejo, da režim ostaja enak, saj bo kazen še naprej prestajal na odprtem oddelku Puščava. "Namenskih izhodov v okviru opravljanja poslanske funkcije od včerajšnjega dne dalje, ko mu je bil odvzet poslanski mandat, nima več," pravijo na upravi.

Obiski dvakrat na teden v bližnji okolici Podelitev izhodov v okviru ugodnosti, kot jih določa zakon o izvrševanju kazenskih sankcij, bodo presojali po petini prestane kazni, dodajajo.

Obiski za vse obsojence na odprtem oddelku zapora Dob potekajo dvakrat na teden in trajajo do pet ur, in sicer v sredo in soboto. "Obiski potekajo v bližnji okolici," še pravijo na upravi.

Za zdaj brez dela v zaporu Kot je znano, Janši ob začetku prestajanja zaporne kazni, ko v sprejemni dobi v prvih tridesetih dneh za obsojence pripravijo okviren načrt aktivnosti in dela, v zaporu niso mogli zagotoviti primernega dela.

Poleg tega je Janša kandidiral na volitvah, na katerih je bil izvoljen, zato so mu v zaporu za čas opravljanja poslanske funkcije omogočili namenske izhode, ki so trajali od 8. ure do 20. ure.

A kot pravijo na upravi, mu dela ne morejo zagotoviti niti zdaj, ko mu je bil odvzet poslanski mandat: "Na oddelku mu dela za zdaj zaradi pomanjkanja delovnih mest ne moremo zagotoviti."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin