Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2013,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Hrvaška umor

Petek, 4. 1. 2013, 12.58

8 let

Izpoved domine Dolores: Ujčkal ga je, ga objel in mu zaril bajonet v srce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dolores D. (23), ljubimka Miroslava T. (31) in njegovega pokojnega brata dvojčka, Vedrana T. (31), je policiji razkrila podrobnosti bratomora.

Proti Miroslavu, ki je zdaj tudi uradno osumljen uboja svojega brata dvojčka, je zagrebški preiskovalni sodnik odredil enomesečni pripor. Pri razkrivanju podrobnosti samega dejanja in zbiranju dokaznega gradiva pa bo policiji v največjo pomoč Dolores, ki je imela spolne odnose z obema bratoma. Ljubiteljico sadomazohističnih praks, ki so se jim predajali vsi trije, so po zaslišanju na policijski postaji že izpustili na prostost. Ob krvavem nožu pa bo prav njeno pričanje za policijo in tožilstvo prineslo najpomembnejši dokazni material. Po poročanju hrvaškega časnika Jutarnji list je po tem, ko je Miroslav že zabodel brata in ga nekako poskušal oživiti, nanj zakričala: "Idiot. Pokliči prvo pomoč. Ubil si brata," ker pa se na to še zmeraj ni odzval, je Dolores vzela pištolo in ustrelila v njegovo bližino. Ko so rešilci le prišli na kraj dogodka, je bilo že prepozno in so lahko samo še potrdili Vedranovo smrt. Po njenih besedah je Dolores Vedrana prek svoje prijateljice spoznala že pred osmimi leti, pred dvema letoma pa je njuno prijateljstvo preraslo v ljubezen. Dolores, ki priznava, da se je, preden je začela zvezo z Vedranom, ukvarjala s prostitucijo, je najprej živela samo z njim, nato pa sta se skupaj preselila v stanovanje k njegovemu bratu dvojčku, študentu prava Miroslavu, in njegovemu dekletu, poroča Jutarnji.

Seks v četvero Dolores je policiji povedala, da so imeli v času njihovega skupnega prebivanja skupne spolne odnose in da naj bi seks v četvero potekal dobro ter da s strani Vedrana ni bilo nobenega ljubosumja. Ob tem pa je poudarila, da brata, čeprav sta bila dvojčka, nista imela istih osebnosti, kar je pri Miroslavu postalo še posebej vidno, ko se je opijanil. V času skupnega gospodinjstva je prav tako začel pogosto jemati droge.

Jutarnji navaja, da naj bi jemal ekstazi, spid, prav tako pa je rad mešal različne vrste alkohola. Drogo, tako pravi Dolores, je najprej jemal enkrat tedensko, nato pa že trikrat na teden, kar se je odražalo tudi v agresivnih izpadih proti obema dekletoma. Dolores je opisala tudi konkreten primer, kako je potekalo njihovo druženje na božični večer. Takrat je v nekem lokalu Miroslav zaspal, po tem, ko ga je poskušal brat Vedran zbuditi, pa se ga je lotil s klofutami, ki jih je bila deležna tudi natakarica. Potem je oba polil še z vodo iz kozarca na mizi. Drogo so sicer jemali tudi vsi štirje naenkrat, predvsem MDMA.

Neobičajni ljubezenski četverec pa je zašel v težave po tem, ko se je Miroslav zaljubil v precej mlajše dekle, ki je v njem videla le prijatelja. Zaradi tega je postal še bolj nasilen in zagrenjen. Njegovo dekle ni želelo več prenašati njegovega obnašanja in izpadov ter ga je že pred kakšnim mesecem zapustilo in se odselilo.

Hkrati z naraščajočo nasilnostjo pa je Miroslav razvil tudi fascinacijo nad orožjem. Tako je nezakonito kupil pištolo, ki jo je rad nosil s seboj in jo večkrat usmeril tudi v Dolores in brata. V trgovini pa je kupil tudi bajonet, ki ga je pogosto brusil in se večkrat tudi rezal po rokah, da bi sebi in drugim pokazal, kako oster je v resnici, poroča Jutarnji list.

Kaplja čez rob V tako nenavadnih okoliščinah je potekalo tudi praznovanje novega leta, ki ga je trojica skupaj pričakala v stanovanju. Dolores se spominja, da so tistega dne spali do poznega popoldneva nato pa večerjali krvavice. Nato je Miroslav začel nenadzorovano piti. Po tem, ko so dočakali novo leto, je že močno opit izvlekel bajonet in brata porezal po hrbtu. Dolores je, tako pripoveduje sama, to močno razburilo in prestrašilo. Vedranu je pomagala sleči obleko in mu poskušala z gazo oskrbeti rano, iz katere je močno krvavel. Ker se krvavenje ni končalo, je hotela, da odidejo na urgenco, kjer bi mu lahko zašili rano. Vendar so potem ni zgodilo nič.

Namesto tega sta se pred nasilnim bratom umaknila v svojo sobo, Vedran pa je v njenem naročju zaradi nasilnega obnašanja brata začel jokati. Po tem, ko je slišal njegov jok, je Miroslav prišel za njim, ga objel, poljubil na čelo in se mu začel opravičevati. Nato je začel brata ujčkati in mu prigovarjati, da mu nikoli ne bi storil česa žalega. Dolores je takrat zapustila sobo, pustila brata, da se v miru pogovorita in se prek Skypa kakšne tri četrt ure pogovarjala s prijateljico. V nekem trenutku pa je zaznala, da je pogovor med bratoma postal spet nasilen.

Dolores je v Miroslavovih rokah spet zagledala bajonet, s katerim je ta tokrat brata zabodel v srce, ta pa je v nekaj minutah podlegel poškodbi. Dolores je pozneje na svojem profilu na Facebooku zapisala: "R.I.P. my love…" še poroča Jutarnji list.

Ne spreglejte