Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2024,
18.42

Osveženo pred

2 uri, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,81
policija avtocesta avtocesta prometna nesreča

Natisni članek

Sobota, 20. 7. 2024, 18.42

2 uri, 15 minut

Huda prometna nesreča na avtocesti: 64-letnika odbilo čez ograjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,81
slovenska policija | Policija okoliščine nesreče še preiskuje. | Foto STA

Policija okoliščine nesreče še preiskuje.

Foto: STA

V petek nekaj pred 18. uro se je na avtocesti pri Selah pri Karteljevem zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval 64-letni voznik iz Bosne in Hercegovine.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, je 64-letni voznik osebnega avtomobila znamke BWM avstrijskih registrskih oznak zaradi okvare vozila ustavil na pasu za počasna vozila. Prižgal je varnostne utripalke, oviro označil z varnostnim trikotnikom in počakal pred vozilom. 

V tistem času je mimo pripeljal 38-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom bosanskih registrskih oznak. Po ugotovitvah policistov je brez zaviranja trčil v zadnji del ustavljenega vozila in ga več metrov potiskal pred seboj ob varnostni ograji. Ob trku je 64-letnika odbilo čez ograjo, kjer je obležal hudo poškodovan. Reševalci so ga oskrbeli in prepeljali v bolnišnico. 

O nesreči sta bili obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, policisti pa vse okoliščine še preiskujejo. Zoper 38-letnika bodo na novomeško okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. 

Kako ravnati v primeru prometne nesreče na avtocesti?

V primeru prometne nesreče na avtocesti je treba kraj prometne nesreče označiti oziroma zavarovati, pri tem pa moramo ravnati izjemno previdno. Prižgemo varnostne utripalke in postavimo varnostni trikotnik. Voznik in potniki naj si nadenejo odsevne brezrokavnike, ves čas naj bodo pozorni na lastno varnost in se čimprej umaknejo za varnostno ograjo. O nesreči naj takoj obvestijo policiste na interventno številko 113 in počakajo na prihod interventnih služb, so sporočili iz novomeške policijske uprave.
kit mo
Novice Po zrušenju mostu vsaj 11 mrtvih, 30 ljudi še pogrešajo #video
Traktor
Novice Po nesreči s traktorjem umrl 80-letni voznik
Pariz Policija PSG
Novice Pariz: z avtom zapeljal v restavracijo. En mrtev, več ranjenih.
Ne spreglejte