Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 11. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Jaklič Vzajemna

Ponedeljek, 10. 11. 2014, 14.26

8 let

Direktor hrvaškega S&T: Marka Jakliča ne poznam, navodila sem dobival od Godniča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z zaslišanjem prič iz sestrskih družb S&T Slovenija iz držav nekdanje Jugoslavije glede poslovanja s takratno družbo Marka Jakliča MKontakt se je nadaljevalo sojenje v zadevi Vzajemna.

"Moja najboljša prijateljica, odvetnica Željka Janjanin, me je prosila, da podpišem nek dokument. Pri tem nisem imel nobene vloge, nisem prejel nobenega denarja," je danes na odru za priče pojasnil Zoran Maslič iz Zagreba. S podpisom je postal slamnati direktor MKontakta, družbe na Hrvaškem, ki je bila v lasti nekdanjega predsednika uprave Vzajemne Marka Jakliča. Oškodovanje Vzajemne Jaklič naj bi kot prvi mož Vzajemne močno preplačal naročene storitve pri podjetju S&T Slovenija – gre za postavitev informacijskega sistema –, od njega pa v zameno dobil več kot 550 tisoč evrov. Denar naj bi potoval prek več povezanih podjetij S&T Slovenija v tujini in pozneje na podlagi domnevno fiktivnih svetovalnih pogodb končal na računu takratnega Jakličevega hrvaškega podjetja MKontakt. To naj bi bilo po oceni preiskovalcev ustanovljeno z izključnim namenom pranja denarja Vzajemne, prelilo pa jih je v nepremičnine na Korčuli.

"Jakliča in Henigmana ne poznam, poznam pa Godniča, saj je bil od leta 2000 do 2007 direktor S&T za celotno regijo, in Bergerja, ki je bil zadolžen za finance," je uvodoma pojasnil Božidar Vidić, od leta 1995 direktor S&T na Hrvaškem, ki je v stoodstotni lasti slovenskega S&T. Hrvaški S&T je med letoma 2004 in 2006 sodeloval z MKontaktom, pogodbe sta sklenila za štiri strateške projekte, glede MKontakta pa je bil v stiku z Jakličevim bratom Boštjanom.

Pričal bo France Arhar Priča je zatrdila, da so bile vse storitve po pogodbi opravljene, da so prispevale k izboljšanju poslovanja hrvaškega S&T in da so bile prav vse odločitve o teh poslih sprejete v Ljubljani, posredoval pa mu jih je Godnič. "Skupno smo za storitve plačali okoli 230 tisoč evrov, kar ni bila težava, saj so bili naši prihodki okoli 80 milijonov evrov," je pojasnila priča. Sojenje se bo nadaljevalo prihodnji ponedeljek, ko bo pričal tudi France Arhar, nekdanji prvi mož Vzajemne.

Ne spreglejte