Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 11. 2014,
14.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

MOL Zoran Janković

Četrtek, 27. 11. 2014, 14.49

8 let

Bremec, zastopnik Tritonisa: Kljub nični pogodbi sodnica hoče dodatne dokaze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes se je na okrožnem sodišču v Ljubljani začel postopek, v katerem podjetje Tritonis od Mestne občine Ljubljana zahteva razveljavitev pogodbe in vračilo kupnine za zemljišča ob Vojkovi cesti.

Gre za zgodbo z dolgo brado. MOL je zemljišče (današnje parkirišče in zelenica v skupni izmeri 1648 kvadratnih metrov) Tritonisu leta 2009 prodal za približno milijon evrov. Tritonis je zemljišča kupil kot zazidljiva. Na zemljišču so nameravali postaviti garažno hišo s poslovnimi prostori, a se je izkazalo, da je šlo za nezazidljive parcele. Pri pridobivanju gradbenega dovoljenja naj bi se tudi izkazalo, da več družb iz bližnjih stavb z dokumenti izkazuje pravico do uporabe omenjenega zemljišča.

Tritonis je zaradi tega od MOL sprva zahteval plačilo v višini pol milijona evrov. Vmes je v zgodbo posegla še država, ki je, ker MOL na prodanem zemljišču ni imel lastninske pravice, vložila tožbo na ugotovitev ničnosti kupoprodajne pogodbe zoper Tritonis in MOL. Sodišče je novembra lani pritrdilo državi in kupoprodajno pogodbo označilo za nično.

Za tem je Tritonis zahtevek zoper MOL zvišal na šest milijonov in šesto tisoč evrov. V zahtevani odškodnini sta zajeti vrnitev kupnine z zakonitimi obrestmi in škoda, ki je podjetju nastala zaradi zapletov z zemljiščem.

Bremec: Sodnica dala MOL nov rok za predložitev dokazov Čeprav bi moral danes, ko se je začela glavna obravnava, poteči rok za predložitev dokazov, ki se bodo upoštevali v postopku, pa je sodišče MOL dovolilo dodaten dokazni rok.

Zastopnik Tritonisa Damjan Bremec nam je povedal, da je nad tem presenečen: "Šokantno je, da je dala sodnica Helena Miklavčič MOL novo priložnost oziroma dodatni rok za predložitev dokazov, čeprav so bile zadnje vloge dane že maja, vse dokaze pa bi morali predložiti do danes, torej do začetka glavne obravnave."

Na današnjem naroku je sicer pooblaščenka Tritonisa po Bremčevih besedah sodnico pozvala, naj izda delno sodbo, s katero naj podjetju zaradi ugotovljene ničnosti pogodbe vrne kupnino z obrestmi. "Kar dve pravnomočni sodbi o ničnosti pogodbe za njo niso dovolj trden dokaz," je razočaran Bremec. Sojenje se bo nadaljevalo 15. januarja 2015.

Ne spreglejte