Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
13.02

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poskus umora policija bolnišnica

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 13.02

4 leta, 10 mesecev

67-letni strelec iz Spodnjega Velovleka še v bolnišnici (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Moški, ki je v Spodnjem Velovleku v občini Ptuj v soboto zvečer ustrelil svojega pastorka in njegovo zunajzakonsko partnerko ter ju pri tem huje poškodoval, še ni stopil pred preiskovalnega sodnika.

Sedeminšestdesetletnik je še vedno na zdravljenju v mariborski bolnišnici. Namestnik vodje mariborskih kriminalistov Franc Oder pa je danes predstavil do zdaj ugotovljene podrobnosti sobotnega dogodka. Povedal je, da je 48-letna partnerka 48-letnega pastorka še vedno v življenjski nevarnosti.

Policisti so bili v soboto o dogodku telefonsko obveščeni minuto pred 22. uro, na kraj pa so bile takoj napotene patrulje ptujske policije. Na kraju dogodka so se že nahajali delavci in zdravnica ptujskega zdravstvenega doma, ki so po takojšnji oskrbi s kraja odpeljali tri poškodovane osebe. Ogled kraja dejanja so opravili delavci policije skupaj z dežurno preiskovalno sodnico ptujskega okrožnega sodišča in dežurno državno tožilko tamkajšnjega okrožnega tožilstva.

Osumljenec šestkrat ustrelil Kot je povedal Oder, je bilo z doslej zbranimi obvestili ugotovljeno, da je osumljeni 67-letni moški nekaj minut pred 22. uro prišel na vrt, ki je med stanovanjsko hišo, v kateri biva sam, in hišo, v kateri skupaj s partnerko živi 48-letni pastorek. Pri njem je bil v tem času na obisku 31-letni občan iz Velovleka, vsi skupaj so bili na dvorišču pred stanovanjsko hišo. Osumljenec je proti njim šestkrat ustrelil iz pištole, za katero nima ustreznih listin za posest. Pri tem je žensko zadel v predel vratu, njenega partnerja pa v predel levega komolca.

"Po tem dejanju sta moška poškodovanko zvlekla v kletne prostore stanovanjske hiše, kamor pa je takoj prišel tudi osumljenec in grozil z umorom. Pri sebi je še vedno imel pištolo. Uresničitev groženj mu je preprečil 31-letnik, ki je skočil proti osumljenemu in ga s fizično silo in udarci uspel razorožiti in podreti na tla," je pojasnil Oder.

V družini že dlje časa spori in nesoglasja V dogajanju je bila 48-letnica posebno hudo telesno poškodovana, hudo telesno poškodovan je bil tudi njen partner, prav tako pa po posredovanju soseda tudi osumljenec. Poškodovanko in njenega partnerja so odpelji na zdravljenje v ptujsko bolnišnico, osumljenca pa v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kriminalisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da so v družini že dlje časa trajali spori in nesoglasja, ki so postali še bolj intenzivni od bolezni osumljenčeve izvenzakonske partnerke, ki je bila lani nameščena v dom starostnikov. Policija je bila v preteklosti že večkrat obveščena o nesoglasjih in je zoper posameznike zaradi storjenih prekrškov zoper javni red in mir nekajkrat že ukrepala.

Sicer pa je policija na območju Policijske uprave Maribor letos obravnavala tri kazniva dejanja umorov, ob tem pa še tri poskuse umora in eno kaznivo dejanje uboja.

Ne spreglejte