Horoskop / letni

Horoskop pripravlja: Kosmika.si

Oven

Oven 21.3. - 20.4

Letni horoskop

Ovni, pred vami je leto, ko vam zagotovo ne bo dolgčas, saj bodo spremembe nenehno trkale na vaša vrata. Čeprav bo začetek leta še nekoliko zaspan zaradi retrogradnega Marsa, ki je vaš vladar, pa se že spomladi obetajo veliki izzivi. Na kariernem področju vas čaka velik preobrat, saj lahko popolnoma spremenite življenjsko poslanstvo – pri tem vam bo pomagal aprilski sončni mrk v ovnu. Ker se boste spremenili tudi sami, bodo na udaru vse ljubezenske zveze, ki ne bodo pripravljene na prilagoditve.

Ljubezenski horoskop

Na preizkušnji bo marsikateri partnerski odnos, ki se ne bo prilagodil novim impulzom in spremembam vaše osebnosti. Komur ne bo uspelo plavati z vašim tokom, utegne ostati zadaj, saj vas ne bo več izpopolnjeval. Julij bo prelomen mesec, ko bo treba narediti korak naprej, saj boste ugotovili, da tako ne gre več dalje.

Erotični horoskop

Ovni bodo v letu 2023 osvojili srce vsakogar, ki si ga bodo poželeli. Močna Venera v vaši astrološki karti za leto 2023 vam bo pošteno mešala glavo in če boste stali med dvema ognjema, boste težko izstopili iz razmerja, ne da bi se opekli. Vroča in strastna energija bo kar kipela iz vas, zato boste vse do oktobra, ko bo vašo karizmo še podžigal Jupiter, neustavljivo privlačni.

O znamenju

Oven je prvi znak zodiaka, zato je vedno v vsem prvi in ima izjemne vodstvene sposobnosti. Začenja nove projekte, je pobudnik, pionir. Žal pa je zaradi pomanjkanja potrpežljivosti tudi prvi, ki obupa, če se stvari hitro oziroma takoj ne pomaknejo v želeno smer. Izzivi so zanj užitek, zato praktično ne pozna strahu. Po naravi je Oven zelo neposreden, enostaven in ne komplicira. Običajno ima jasne cilje in pozna najhitrejšo pot, da jih doseže. Odziva se hitro in eksplozivno, a tako hitro, kot se razburi, tudi pozabi in odpusti.

Znane osebnosti

Alec Baldwin, Mariah Carey, Jackie Chan, Russell Crowe, Elton John, Leonardo Da Vinci, Stacy Ferguson "Fergie", Eddie Murphy, Sarah Jessica Parker, Vincent Van Gogh

Astrološki znak

Oven

Datumi

21.3. - 20.4

Ozvezdje

Oven

Element

ogenj

Latinsko ime

Aries

Vladajoči planet

Mars

Kompatibilen z

dvojčka, lev, strelec, vodnar

Barva

rdeča, bela

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano