Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

vrata okna Arcont PR članek

Četrtek, 13. 9. 2018, 8.00

5 let, 7 mesecev

Zapeljiv trio aluminija, lesa in svetlobe

Oglasno sporočilo
Arcont

Vas privlačita tako les kot aluminij? Čudovito, kajti ta nesorodna materiala se zelo všečno kombinirata in ju sodobna gradnja zelo rada uporabi na enem objektu. Kot tudi velike panoramske zasteklitve.

Elegantne minimalistične linije, ki znajo delovati hladno, mehčamo z uporabo lesenih detajlov, manjših ali večjih delov fasad na posameznih stenah objekta ali morda terase. Okna, panoramske zasteklitve in vhodna vrata iz aluminija pa dajo pečat individualnosti, stabilnosti in prestiža.

Z uporabo aluminija si lahko pri stavbnem pohištvu privoščimo ogromne steklene površine, saj jih omogoča odlična statika. Materiali so prilagojeni ''brezrobim'' arhitekturam, aluminijaste profilacije so lahko potopljene in se površinsko zlijejo z zunanjo steno. Čista eleganca. Tudi za prehod toplote vas ni treba skrbeti, pri Arcontu uporabljamo profilacijo proizvajalca Schüco, ki ima v svojem asortimentu veliko različnih rešitev ne le po vizualnosti, ampak tudi po energetski učinkovitosti.

K brezčasni eleganci bo s svojim rafiniranim videzom doprineslo aluminijasto okno s popolnoma skritim okenskim okovjem. To pomeni, da okenskih tečajev na notranji strani okna ne vidite.

Arcont | Foto:

Vam je všeč videz aluminija ali imate raje barvo po svoji izbiri? Tudi tu je na voljo neskončno možnosti, od barv po RAL-lestvici do sublimacije. Sublimacija je postopek, kjer aluminijasti profil pobarvamo na način, da dobi videz lesene površine, torej lesni vzorec, ki je podoben naravnemu. Vse prednosti aluminijastega okna in še videz lesa navdušujejo številne graditelje. Lepe oblike in visoko funkcionalnost zaokrožite z izbiro dodatkov, kot so okenske in vratne kljuke ter vratni ročaji. Ti so kot nakit, ki ga je treba skrbno izbrati, da vaša okna in vrata postanejo pika na i arhitekturne celote.

Panoramske zasteklitve

Skozi velike steklene površine uzremo prve sončne žarke, ki prebujajo nov dan. Iz zavetja dnevne sobe opazujemo poslednje žarke mrzlega jesenskega večera.

Arcont | Foto:

Po pravilu jo ima dandanes že vsaka novogradnja, a kaj pa se pravzaprav skriva za izrazom panoramska zasteklitev? V Arcontu smo vanj zapakirali več rešitev, izmed katerih boste zagotovo našli za vaš projekt najprimernejšo.

Dvižno-drsna vrata

Predstavljajo nov standard bivanja z izjemnim panoramskim razgledom in elegantnim prehodom.

Arcont | Foto:

Dvižno-drsna vrata Arcont vam omogočajo, da lahko zasteklite velike površine, kot na primer prehode na vrt ali teraso. Na tak način v prostore spustite kar največ svetlobe, hkrati pa imate odlično toplotno in zvočno izolacijo. Drsna vrata imajo tihi tek, tekoč prehod od znotraj navzven zaradi nizkega praga in jih je mogoče zlahka upravljati. Dodatna prednost je prihranek notranjega prostora v odprtem stanju vrat. Zaradi vzporednega odpiranja (drseče) vratnega krila ob fiksnem elementu, vratno krilo ne ''posega'' v prostor in ga s tem ne zmanjša. Tako je lahko interjer postavljen zelo blizu vrat in ga ob odpiranju ni treba premikati. Dvižno-drsna vrata upravljamo ročno ali mehansko na motorni pogon. Upravljanje na motorni pogon nudi več udobja in varnosti, saj se z večanjem steklenih površin povečuje tudi teža elementov. Z dvižno-drsnimi vrati Arcont boste v svoj dom vnesli novo dimenzijo bivanja, na voljo so v ALU-, PVC/ALU- in PVC-izvedbi.

Na sejmu MOS v Celju so na ogled v dvorani D, št. 14, vse do nedelje, 16. septembra.

Nagibno-drsna vrata

Za bivalno ugodje po vaši meri

Vaš bivalni prostor boste z nagibno-drsnimi vrati vizualno povečali ter ga izdatno osvetlili z naravno svetlobo. V kombinaciji z izbranim materialom (PVC, PVC/ALU ali ALU), zasteklitvijo ter premišljenim senčenjem boste pridobili toplotno in zvočno učinkovit element. Nagibno-drsna vrat potrebujejo zgolj majhno površino, namenjeno odpiranju, njihovo upravljanje pa je udobno. Premikanje vrat je mirno in enakomerno v vseh položajih, izkoristite pa lahko pozicijo nagibnega (kip) zračenja. Detajli so modernega videza, kar vašemu domu podari pečat sodobnosti. Če vas drsno-nagibna vrata še niso popolnoma prepričala, naj povemo, da je njihova odlika odlično razmerje med ceno in kakovostjo. V tem pogledu se lepo skladajo z omejenim investicijskim proračunom, ki vseeno zagotavlja udobje bivanja vse leto.

Stekleni rob

Za dodatno svetlobo in panoramski razgled prostora poskrbijo vogalni spoji, ki so brez masivnih vogalnih profilov. So odličen estetski dodatek objektom, saj potuje pogled po okoliški pokrajini skoraj neprekinjeno. Robni spoj prispeva k sodobnemu videzu objekta, hkrati pa zaradi velikih steklenih površin zalaga notranjost s svetlobo ter zaradi kakovostne zasteklitve pripomore k energetski učinkovitosti (toplotna energija sonca).

Kompaktna nosilna struktura iz aluminija poskrbi za stabilnost, stekleni stik pa za sodoben estetski videz ter udobje bivanja z veliko svetlobe.

Arcont | Foto:

Fiksna zasteklitev

Če nimate potrebe po odpiranju, je del zidu v bivalnih prostorih priporočljivo nameniti zasteklitvi, ki je v tem primeru fiksna – element se ne odpira. Naravna svetloba namreč pozitivno deluje na počutje znotraj vašega doma, hkrati pa je videz hiše s panoramskimi zasteklitvami v skladu s sodobnimi arhitekturnimi smernicami. Ambient, ki ga pričarajo takšne zasteklitve, je hkrati funkcionalen in lep.

Fiksna zasteklitev omogoča večjo svetlo odprtino, saj odpade profil krila. Omogočeno je spajanje s preostalimi elementi, kjer je to treba. Možna je izvedba v vseh materialih (PVC, PVC/ALU in ALU).

Ali ste vedeli, da se z rastjo velikih steklenih površin cena aluminijastih izvedb fiksnih ali dvižno-drsnih zasteklitev približuje tistim iz PVC? Nič nenavadnega torej ni, če v istem objektu kombinirate okna manjših dimenzij iz PVC ter aluminijasta pri panoramskih zasteklitvah.

Prijazno za čiščenje in vzdrževanje ter udobnejše bivanje 

Materiali, iz katerih je izdelano stavbno pohištvo Arcont, so prijazni za vzdrževanje in čiščenje, tako zaves zagotovo ne boste več pogrešali. Energijsko varčni izdelki skupaj z ustrezno sončno zaščito in zaščito proti žuželkam poleg nizkih stroškov ogrevanja in hlajenja prinašajo predvsem bistveno udobnejše bivanje.

Je pomembna tudi vgradnja? 

Seveda, pa še kako. Kakovost oken, panoramskih sten ali vhodnih vrat se izkaže s pravilno vgradnjo, saj lahko šele takrat izrazijo svoje pozitivne lastnosti. V podjetju Arcont smo certificirani za vgradnjo stavbnega pohištva po RAL-smernicah ter avstrijskem standardu Önorm B 5320. Ponujamo tri tipe montaž, ki ustrezajo nizkoenergijski in pasivni gradnji, ki so na avstrijskem trgu za objekte običajne rabe že predpisani, v Slovenji pa je njihova uporaba opcijska. Zagotovo bodo slovenski kupci na področju zahtevnejših vgradenj prav kmalu posnemali naše sosede. S številnimi projekti v tujini imamo v podjetju Arcont tudi na področju RAL-montaže veliko izkušenj in nam lahko brez skrbi zaupate.

Arcont | Foto:

Sicer pa se vključimo v vaš projekt že v zgodnji fazi načrtovanja objekta, kar se izkaže kot izjemno dobrodošlo za vse v projekt vključene partnerje. Tesno sodelujemo s proizvajalcem Schüco, ki je vodilno evropsko ime v svetu aluminija in v njegovem asortimentu vas zagotovo nagovori pravi izdelek za vas. Z Arcontovimi projektanti in prodajnimi svetovalci zagotovo najdete rešitev za svoj sanjski objekt. Lotite se torej svojega prenovitvenega ali graditeljskega izziva s pravim strokovnjakom za premium kakovost in montažo z Arcontom okna & vrata. Zaupani so nam bili zavidljivi projekti v Sloveniji in tujini: butični hoteli, restavracije, urbane vile, obmorske vile, prestižne hiše, letališča, bolnišnice, prestižna stanovanja, trgovine, mestne hiše, šole in vrtci …

ARCONT OKNA & VRATA | www.okna-vrata.si | prodaja@arcont.si

Besedilo: Bernarda Gregorec Cafuta, vodja marketinga, Arcont okna & vrata

Foto: arhiv Arcont IP , www.bigstockphoto.com

Naročnik oglasnega sporočila je Arcont IP, d. o. o.

Ne spreglejte