Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 6. 2018,
9.24

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

dom pametni dom prodaja nepremičnine

Sobota, 23. 6. 2018, 9.24

5 let, 10 mesecev

Kako s fotografijami pritegniti kupca za nakup nepremičnine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
prodaja doma | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ogleda novih nepremičnin se večina najprej loti na spletu. Če želite svoj dom prodati, je pomembno, da ga pokažete v najboljši luči. Fotografije, ki jih priložite ob podatkih svojega doma, so ponavadi prvi stik, ki ga vzpostavite s potencialnimi kupci. Če priložene fotografije ne navdušijo, lahko s tem izgubite potencialne kupce, saj je ravno slikovno gradivo tisto, ki pripomore k prodaji vašega doma. Naslednji nasveti vam lahko pomagajo pri boljši predstavitvi.

dom
Trendi Čistila iz domače kuhinje

Pred samim fotografiranjem doma se pogovorite s svojim nepremičninskim agentom in ga vprašajte, kakšne vrste fotografij bi vaš dom predstavile v najboljši luči. Preučite nepremičninsko spletno stran, da dobite občutek, kakšne fotografije najbolj privabijo ljudi k ogledu stanovanj ali hiš. Fotografiranja se lotite s pravim fotoaparatom. Čeprav so mobilne kamere zelo dobre, so lahko fotografije, posnete s telefonom, meglene, kompozicijsko neustrezne in manj kakovostne.

Izogibajte se fotografiranju v rokah

Fotografirajte z dodatno opremo. Najboljši dodatek so fotografska stojala, saj s pomočjo teh posnamete najboljše statične fotografije. Če tega nimate, fotoaparat postavite na ravno površino. Ne fotografirajte kar iz svojih rok, saj se te lahko tresejo in zmanjšajo kakovost slike z zameglitvijo ali neustrezno razločnostjo.

okenska polica | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Pripravite dom na fotografiranje

Ko pripravite opremo, je pomembno, da ustrezno pripravite tudi svoj dom, saj ga želite prikazati v najboljši luči.

Očistite okna in odprte žaluzije ali rolete. Odstranite zavese, če jih imate. Pronicanje naravne svetlobe skozi okna lahko ustvari vzdušje svetlega stanovanja.

Na okenske police lahko postavite okrasne rože in tako poživite fotografije, saj dodajo občutek življenja v stanovanju. Rožam odtrgajte odmrle liste in obrišite prah z mehko krpo, da bodo listi sijali.

Pospravite nered kuhinjski pult | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Očistite dom in odstranite viden nered. Očistite vidne kromirane površine v kuhinjskih in kopalniških prostorih, da ne bodo vidne sledi vodnega kamna.

S kuhinjskih površin umaknite dodatke, kot so kuhinjski aparati, saj želite predstaviti prostornost svoje kuhinje, ki jo lahko nepotrebni kuhinjski aparati na videz zmanjšajo.

Pobrišite lesene površine

Če imate v svojem domu parket ali laminatni pod, ga pred fotografiranjem pobrišite in zgladite. Sijaj po poliranju bo zelo pripomogel pri boljših fotografijah. Čista tla so eden najpomembnejših vidikov fotografij, saj predstavljajo skoraj polovico slike. Enako naredite s kuhinjskimi aparati. Kupite čistilo za nerjaveče jeklo in ga nanašajte na površino, dokler ta ne zasije.

kopalnica | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Poskrbite za čisto kopalnico

Temeljito očistite kopalnico in skrijte vse toaletne potrebščine z vidnih površin. Kopalnica naj bo brez vseh dodatkov, kot so brisače in preproge.

Pri kopalnici naj bo vidna le kopalniška oprema. Temeljito očistite steklene površine prhe, da ni vidnih sledi vodnega kamna. Če nimate steklene pregrade in uporabljate kopalniško zaveso, to odstranite ali jo pomaknite v kot, da se vidi prha ali kad.

Če imate v kopalnici okno, ga ne pozabite očistiti in umaknite zavese ali žaluzij, da pridobite čim bolj svetel prostor.

V spalnici poskrbite za čiste rjuhe

Nikakor ne odstranite rjuh s postelje, saj bi se tako videlo stanje vaše vzmetnice. Če ta ni nova, lahko naredi slab vtis na potencialnega kupca. Predlagamo vam, da namesto tega rabljene rjuhe zamenjate s čistimi in jih zategnete v robove postelje. Čez posteljo lahko razpotegnete tudi posteljno ogrinjalo in dodate še vzglavnike. Z nočnih omaric umaknite čisto vse.

Preverite, ali je vse na svojem mestu dnevna soba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pred fotografiranjem naredite obhod po domu. Na dan fotografiranja mora biti vaš dom videti prostorno, čisto in vabljivo.

Predlagamo vam, da s sten in preostalih površin umaknete osebne fotografije in predmete, ki bi lahko razkrili vašo identiteto.

Umaknite vse nepotrebne predmete, kot so zvezki, listi, revije, otroške igrače, okrasni dodatki, daljinski upravljalnik, telefoni in pošta. Poskrbite tudi, da nikjer ne bo vidnih smeti.

svetloba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Svetloba je ključna

Fotografiranja se lotite na sončen dan, ko bo v vaš dom pronicalo največ svetlobe. Da bi bile fotografije še boljše, prižgite luči. Preverite tudi, da ste z vseh oken umaknili zavese ali žaluzije.

Osredotočite se na prvi vtis

Pri prodaji doma ne skrbite za velike spremembe. Namesto tega se osredotočite na hitre popravke, ki bodo naredili dober vtis na potencialne ogledovalce vaše nepremičnine.

čiščenje
Trendi Domača opravila, ki jih morda delate narobe
Ne spreglejte