Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
6.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Daikin

Foto: Daikin

Natisni članek

advertorial alergija dom

Četrtek, 21. 6. 2018, 6.00

2 meseca, 1 teden

Kako odstraniti cvetni prah?

Vsebino omogoča Daikin

Foto: Daikin

Letni čas, ki za nekatere pomeni popolno doživetje in svobodo, je lahko za druge prava nočna mora. Pomlad je gotovo eden od tovrstnih letnih časov. Statistike kažejo, da več kot tretjina ljudi trpi za alergijami, ki jih prinaša pomlad in njeno cvetenje. Ko dnevi postanejo daljši in sonce močnejše, narava namreč začne cveteti. Posledično se pojavi vse več cvetnega prahu in z njim povezanih alergij. Alergije na cvetni prah pa se ne pojavljajo samo spomladi, ampak tudi poleti.

Daikin | Foto:

Ljudje, ki trpijo za tovrstnimi, sezonsko omejenimi, tipi alergij, nimajo druge izbire, kot da se med cvetenjem zadržujejo v notranjosti prostorov. Pa vendarle, za mnoge posameznike tudi takšen umik ne prinaša želenih rezultatov. Nemalokrat je namreč tudi ozračje našega doma zelo onesnaženo, v prostorih pa se velikokrat pojavijo različni alergeni, ki jih srečujemo na prostem.

Dihajte čist zrak

Marsikdaj je zaradi tega kakovost zraka v notranjosti bistveno slabša kot kakovost okoliškega zraka, saj omenjeni alergeni prostora ne zapustijo, marveč se naselijo na različnih elementih, s katerimi nato ljudje prihajajo v stik ob prihodu v prostore. Alergeni najdejo pot v naše domove tudi prek hišnih ljubljenčkov, ventilacijskega sistema, celo čevljev in oblačil.

Mnogi mislijo, da bodo kakovost zraka v notranjih prostorih lahko preprosto izboljšali z odpiranjem oken in ustreznim zračenjem, a to ni vedno idealna izbira. Odpiranje oken sicer omogoči izmenjavo zraka, a hkrati povzroči vnos alergenov, ki jih navadno najdemo le zunaj, v prostor. In kadar je zunaj zelo vroče, na ta način ustvarjamo dodatno neudobje, saj v zaprte prostore vnašamo zrak z visoko temperaturo. To v kombinaciji z alergeni ustvarja slabo okolje, tako za bivanje kot dihanje.

Daikin | Foto:

Brez cvetnega prahu v vašem domu!

Idealno rešitev ponujajo klimatske naprave Daikin. Poleg tega, da ohlajajo prostor, nam zdaj omogočajo tudi učinkovito čiščenje zraka z odstranjevanjem alergenov. Mnogi onesnaževalci zraka in alergeni so namreč topni v vodi. Klimatske naprave odstranjujejo to vodo iz ozračja, kjer se zadržuje v obliki vlage (ta pojav je tudi del učinka hlajenja), kar se odraža v posledični delni odstranitvi alergenov, cvetnega prahu, ipd. Nekatere klimatske naprave Daikin so opremljene tudi z napravo, imenovano čistilnik zraka Flash Streamer, ter filtri za odstranjevanje vonjav iz prostorov, kar omogoča učinkovitejše čiščenje zraka.

Da bi vrhunske rezultate potrdil, je Daikin svojo napravo Flash Streamer postavil na test in rezultati so bili zelo prepričljivi. Daikinov Flash Streamer namreč oddaja elektrone z visoko hitrostjo, ki se v zraku srečujejo z molekulami kisika in dušika.

dAIKIN | Foto:

Skupno odstranjujejo ne samo alergene, ampak tudi nevarne kemične snovi iz ozračja. Test je pokazal, da je Daikinov čistilnik zraka uspešno zmanjšal količino alergenov v ozračju za kar 99,6 odstotka že po dveh urah uporabe.

Tako Daikin omogoči tistim, ki trpijo za alergijami, vsaj eno varno in čisto okolje – njihov dom.

preveri ponudbo | Foto:

Ne spreglejte