Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2015,
10.06

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

klop umetnik advertorial

Petek, 13. 11. 2015, 10.06

2 meseca

Umetnik, ki je z barvo za les ustvaril umetnino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Ali lahko lesena klop postane umetnina? Seveda, če se je loti umetnik, je vse mogoče.

Da izvirnost ne pozna meja, je dokazala Belinka, ki je k sodelovanju povabila Tea Ivančiča, Meto Waber in Tejo Kleč – umetnike, ki so namesto slikarskega platna pobarvali kar lesene klopi. Od Belinke so prejeli čopiče in barvne premaze in unikatna umetnost je začela nastajati.

Prvi se predstavi Teo Ivančič

Na kratko bi ga lahko opisali tako: ni ga strah preizkušanja novega in pri ustvarjanju se ne omejuje. Skratka, umetnik sodobnega časa, ki se upa lotiti vsega. Po izobrazbi je kemik, vendar pa je kmalu po študiju ugotovil, da se bo v življenju posvetil risanju in razvijanju samega sebe kot umetnika. S svojimi umetniškimi deli želi predstavljati sebe in svetu ponuditi, kot temu pravi sam, " ... svojo persono."

Kako bi opisal samega sebe? Po čem najlažje prepoznamo tvoja oblikovalska dela? Sem klasičen multipraktik. Veliko stvari znam in posledično tudi ustvarim veliko izdelkov. Stvari želim vedno ustvariti drugačne in opazne zaradi nevsakdanjosti in seveda tehnične dovršenosti ... Navdihujeta me barvitost in "packast realizem", zelo rad pa v svoja dela vključujem geometrijo.

Tvoja najljubša barva? Je vpeta v poslikavo Belinkine klopi? Načeloma nimam najljubše barve. Všeč so mi določene kombinacije med barvami in "sodelovanja" oziroma "kreganja".

Si že od majhnega vedel, da bi se rad ukvarjal z umetnostjo? Ne, na to pot me je zaneslo načeloma zelo pozno … Šele med študijem kemije sem začel razvijati in nadgrajevati svojo žilico za ustvarjanje.

Kako bi opisal svoj slog? "Packasti realizem?" (nasmeh) Rišem zelo hitro in dinamično, hkrati pa se zadeve rad lotim zelo pisano. Zato na koncu izdelki na nekaterih delih delujejo packasto, hkrati pa lahko v njih še vedno prepoznamo realne poteze in podobe.

Zakaj si se odločil za sodelovanje z Belinko? Rad podprem domača podjetja in izdelke. Sem pa tudi velik ljubitelj živali, zato je projekt dobil še večjo težo, ko sem izvedel, da bo Belinka poslikane klopi prodala in izkupiček namenila Zavodu PET. Kakšne izdelek najpogosteje oblikuješ? Se je med njimi že kdaj znašla klop? Načeloma rišem po stenah, drugače pa tudi veliko oblikujem iz lesa. Sam sem že izdelal in oblikoval vrtno garnituro na Mesecu oblikovanja v Gradcu leta 2014, kjer sem jo kar tam tudi poslikal.

 

 

Ne spreglejte