Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2018,
12.39

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

obnova gradnja prihranek energije Varnost PR članek

Petek, 22. 6. 2018, 12.39

5 let, 10 mesecev

Šest ključnih vprašanj in odgovorov pred nakupom vrat

Oglasno sporočilo

Vrata, ki nas vodijo iz danes v jutri, iz službe v domove, iz travnika v hišo in nas spremljajo vse dni, so dobra takrat, kadar o njih ne razmišljamo. Kadar služijo svojemu namenu in dajejo občutek varnosti, kadar jih brez težav odpremo, zapremo in zaklenemo.

Vrata, ki nas vodijo iz danes v jutri, iz službe v domove, iz travnika v hišo in nas spremljajo vse dni, so dobra takrat, kadar o njih ne razmišljamo. Kadar služijo svojemu namenu in dajejo občutek varnosti, kadar jih brez težav odpremo, zapremo in zaklenemo.  | Foto: Vrata, ki nas vodijo iz danes v jutri, iz službe v domove, iz travnika v hišo in nas spremljajo vse dni, so dobra takrat, kadar o njih ne razmišljamo. Kadar služijo svojemu namenu in dajejo občutek varnosti, kadar jih brez težav odpremo, zapremo in zaklenemo.

1. Kako vemo, da so določena vrata za nas najprimernejša?

Ne glede na to, da imajo vrata poleg resničnega tudi močan simbolni pomen, ki nas včasih povezuje s preteklostjo, uspehi in dogodki, ki so se zgodili za njimi, ni nobene potrebe, da bi jih odpirali s težavo ali naporom. Pa naj gre za vhodna, garažna, industrijska ali dvoriščna vrata. Zato je nakup vrat pomemben dogodek, ki mu je vredno nameniti dovolj pozornosti, si pridobiti dovolj informacij – veliko koristnih napotkov je tudi na tej povezavi – in poiskati pomoč strokovnjakov, ki bodo znali predlagati najboljše za točno določen objekt, upoštevajoč vse posebnosti, namembnost in želje naročnika. Izkušeni in prijazni strokovnjaki iz Matjaž, d. o. o., so vam na voljo v prodajnih salonih, v Petrovčah, Ljubljani in Mariboru.

Ne le da naj se vrata odpirajo lahkotno in tiho, pomembni sta trdnost materialov in neobčutljivost na pritiske, pomembno je, kako tesnijo in kako odporna so proti vremenskim vplivom (vročina, mraz), hkrati pa, kakšno zračenje omogočajo.

Kadar kupujemo garažna ali dvoriščna vrata, so dobrodošli nasveti strokovnjakov tudi glede prostorske umestitve in posebne rešitve, ki prihranijo prostor oziroma ga optimalno izkoristijo. Posebej bodimo pozorni pri nakupu garažnih vrat z osebnim prehodom – ali so prehodi kakovostno izolirani, ali omogočajo varno zaklepanje, kakšen je prag in podobno.

Ni pomembno samo, da so vrata kakovostna. Za dolgo življenjsko dobo in varnost je izrednega pomena tudi natančna in strokovna montaža za to usposobljenih monterjev.  | Foto: Ni pomembno samo, da so vrata kakovostna. Za dolgo življenjsko dobo in varnost je izrednega pomena tudi natančna in strokovna montaža za to usposobljenih monterjev.

2. Kako izbrati ustreznega monterja kupljenih vrat?

Nikar se z montažo vrat ne ukvarjajte sami. Če proizvajalec ali prodajalec ne zagotavlja strokovno usposobljenih monterjev, je bolje, da poiščete drugega. Vse dobre lastnosti vrat, pa naj bodo vhodna, garažna, dvoriščna, industrijska ali druga, pridejo do izraza le, če so vrata strokovno, kakovostno in estetsko vgrajena. Montaža je pomemben sestavni del nakupa, zato svetujemo, da se pri prodajalcu pozanimate, kako oni zagotavljajo montažo in kaj to pomeni za garancijo izdelka. V podjetju Matjaž, d. o. o., imajo izkušeno skupino sodelavcev monterjev, ki poznajo vse podrobnosti vrat Hörmann in so specialisti za njihovo vgradnjo. Tehtne informacije glede kakovosti vrat in njihove vgradnje lahko poiščete tudi v svoji neposredni bližini, pri znancih, sosedih, ali preberete mnenja zadovoljnih uporabnikov na spletnih straneh ponudnikov.

3. Katera vrata zagotavljajo varnost?

Varnost pri vratih lahko razumemo na več načinov. Eden izmed njih je prav gotovo, varnost pred nepridipravi. Zelo pomembna pa je tudi varna uporaba vrat. Vrata z motornim pogonom so delovni stroj, zato morajo zadostiti vsem varnostnim zahtevam. Vrata Hörmann vam zagotavljajo najvišjo varnost na vseh področjih.  | Foto: Varnost pri vratih lahko razumemo na več načinov. Eden izmed njih je prav gotovo, varnost pred nepridipravi. Zelo pomembna pa je tudi varna uporaba vrat. Vrata z motornim pogonom so delovni stroj, zato morajo zadostiti vsem varnostnim zahtevam. Vrata Hörmann vam zagotavljajo najvišjo varnost na vseh področjih. Zelo pomembna je varnost vrat. Pri vhodnih vratih jo lahko dosežemo z večtočkovnim zaklepanjem, dodatnimi varnostnimi sistemi, posebnimi cilindri, varnostno zasteklitvijo, varnostnimi stranskimi deli, možnostjo elektro ključavnice in podobnim. Glede varnosti garažnih vrat velja poudariti, da imamo pri ročnih garažnih vratih vedno opraviti s sistemom kljuke, ki se odpira s ključem in pri tem sprosti mehanski zapah. Pri vratih s pogonom pa imamo poleg varnostnega protivlomnega zapaha na vodilu motornega pogona možnost nadgradnje z dodatnimi ročnimi zapahi v primeru daljše odsotnosti.

Dvižna vrata lahko opremimo s setom za dodatno zapiranje, ki pomeni avtomatske stranske zapahe v povezavi s pogonom. Vrata za osebni prehod pri sekcijskih vratih pa lahko večtočkovno zaklenemo. Tudi stranska drsna vrata imajo na vodilu pogona protivlomni zapah, zaklepamo pa jih lahko tritočkovno. Pogoni Hörmann ponujajo tudi najnovejši sistem Bisecur gateway, ki omogoča popoln nadzor vhodnih, garažnih in dvoriščnih vrat, kar pomeni, da lahko v vsakem trenutku s pomočjo aplikacije preverite, ali so vsa vrata zaprta, in jih po potrebi, spet s pomočjo aplikacije, zaprete.

4. Kako je z energetsko varčnostjo vrat?

Nemalokrat je razlog za menjavo vrat na obstoječem objektu ta, da "nam piha pri vseh odprtinah". Pri nakupu vrat, pa naj bodo vhodna ali garažna, je pomembno preveriti, kakšno je tesnjenje, kakšna je odpornost materiala proti podnebnim spremembam, ali je zasteklitev vrat toplotno izolativna in koliko slojna je, pa tudi kakšni sta toplotna in zračna prevodnost. Katere parametre je pomembno preveriti pri vhodnih in katere pri garažnih vratih, pojasnjujejo na tej povezavi.

5. Kako je s servisiranjem in vzdrževanjem vrat?

vrata Matjaž d.o.o. | Foto: Izbira pravih vrat ob pomoči strokovnega in srčnega svetovalca podjetja je naložba v dolgoročno zadovoljstvo. Dobri strokovnjaki vam bodo predstavili širok izbor možnosti in skupaj z vami poiskali najprimernejšo in stroškovno najučinkovitejšo rešitev. Ob vaši strani bodo ves čas, od načrtovanja do vgradnje, na pomoč pa lahko računate tudi kasneje.

V podjetju Matjaž, d. o. o., si prizadevajo, da je nakup vrat prijeten, preprosto in varen. V procesu odločitve in izbire vam bodo poleg širokega izbora vrhunskih izdelkov zagotovili tudi odlično storitev. Ker vam želijo omogočiti varno in dolgoletno uporabo vrat Hörmann, dajejo velik poudarek storitvenemu programu, ki zajema strokovno svetovanje, natančne izmere gradbenih odprtin, demontaže, kakovostne montaže in zagotovljen servis ter vzdrževanje.

Zaposleni v servisnem oddelku so kupcem na voljo 24 ur na dan, s čimer zagotavljajo stoodstotno podporo v primeru težav.

Ponudniki vrat naj vam že pred nakupom predstavijo, kako poskrbijo za vzdrževanje in servis vrat. S pomočjo rednih vzdrževalnih pregledov se namreč podaljša življenjska doba vrat. Odpravijo se manjše nepravilnosti in preverijo nastavitve, ki prispevajo k večji varnosti vas in vaših vrat. Z doslednim vzdrževanjem in upoštevanjem navodil lahko preprečimo marsikatero napako in okvaro na vratih. Podjetje Matjaž, d. o. o., svojim kupcem zagotavlja posebne ugodnosti tudi na tem področju.

6. Kako dosežemo, da so vrata okras doma in ne samo nujni dodatek?

Matjaž | Foto: Vsak od nas najprej ocenjuje nek izdelek vizualno. Ob funkcionalnosti, torej zagotavljanju varnosti in zaščite, imajo vrata zagotovo še estetski pomen. Tistim, ki nas obiščejo, povedo našo zgodbo, stališča, okus in razpoloženje. Predstavljajo del celote, ki jo vidimo in ki pozdravi ob prihodu ali odhodu.

In tu se lahko podjetje Hörmann pohvali s široko paleto različnih vzorcev, ki bodo skupaj z barvno kombinacijo lahko zadovoljili vsakogar. Skorajda neomejena paleta barv, od tistih bolj nevtralnih do najrazličnejših odtenkov živahnih, omogoča, da za vsak objekt najdejo barvo vrat, ki bo estetska dopolnitev ali nadgradnja. Lahko si izberete tudi lesena garažna vrata Hörmann, ki jih oblikujete sami!

Ali pa se odločite za poudarke iz naravnega kamna, taka, ki so obdelana s kovino, plastiko, keramiko, steklom in drugimi materiali. Pri videzu vhodnih vrat poleg barve in vzorca opazimo tudi kljuko oziroma držalo in tečaje, ki so seveda lahko tudi skriti. Prav tako so na voljo nadsvetlobe in obsvetlobe, ki so vizualno usklajene z vrati.

Vsak dan v našem življenju je zaznamovan z garažnimi, vhodnimi in drugimi vrati, vendar se le redko ozremo v vse njihove vloge. Zato nakupu posvetimo dovolj časa, poiščimo pomoč strokovnjakov, posvetujmo se in se odločajmo na osnovi razmerja med kakovostjo in ceno vrat, tradicijo in ugledom podjetja, ki prodaja, in na osnovi servisnih storitev, ki jih zagotavlja še leta po nakupu.

Matjaž | Foto: Podjetje Matjaž, d. o. o., generalni zastopnik priznanega nemškega proizvajalca Hörmann, je v Sloveniji vodilno podjetje na področju prodaje visokokakovostnih garažnih, vhodnih, krilnih, protipožarnih, industrijskih in dvoriščnih vrat.

Ob visokokakovostni ponudbi izdelkov vas v podjetju Matjaž, d. o. o., pričakujejo odlični strokovnjaki, ki bodo znali za vas izbrati najprimernejšo, všečno in cenovno ugodno rešitev. Njihovi zaposleni so tudi zagotovilo za natančne izmere na objektih, hitro montažo ter zanesljiv servis in vzdrževanje.

Naročnik oglasnega sporočila je Matjaž, d. o. o.

Ne spreglejte