Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2018,
10.03

Osveženo pred

6 let

Oglasno sporočilo

Natisni članek

spalnica PR članek

Ponedeljek, 16. 4. 2018, 10.03

6 let

Opremljanje spalnice še nikoli tako preprosto kot pri Furnituri

Oglasno sporočilo
spalnice

Ko se prvič srečamo z opremljanjem svojega doma, je to za nas zelo velik projekt, pri katerem je pomemben vsak detajl. Enako velja tudi za opremljanje spalnice.

Furnitura v svoji največji spletni trgovini s pohištvom www.salonpohistva.si ponuja pestro izbiro pohištva za spalnico, kjer je poskrbljeno za vse okuse. Na kaj vse morate biti pozorni pri opremljanju spalnice, pa v nadaljevanju.

Spalnica mora ponujati urejeno, varno in udobno zavetje, kjer boste čas za počitek izkoristili maksimalno. Najpomembnejši prostor v spalnici je zagotovo prostor za posteljo. Pri izbiri modela postelje imate prosto pot, lahko ga prilagajate svojim željam in zahtevam. V ponudbi pri Salon Pohištva lahko najdete najrazličnejše modele, tako klasične kot tudi moderne in retro. Postelja je lahko lesena, kovinska ali oblazinjena, vendar poskrbite, da bo barva nevtralna in da jo bo mogoče povezati s preostalim pohištvom.

Ključnega pomena je kakovosten in miren spanec

Ključnega pomena za dober in kakovosten spanec je vsekakor izbira pravega ležišča. Vzmetnica je tista, ki ji Furnitura nameni največ časa, saj gre za individualno in strokovno izbiro, ki mora biti prilagojena vaši starosti in teži, vašim morebitnim zdravstvenim težavam ter preostalim željam. Pri Salon Pohištva svetujejo nakup vzmetnice s snemljivo in pralno prevleko, saj se v ležišču čez leta nabere ogromno odmrle kože, znoja, prahu, pršic, bakterij in podobnega.

Poleg postelje je priporočljivo, da dodate nočni omarici ali poličko, kamor boste svoje osebne stvari pred spanjem odlagali.

Garderobna omara naj maksimalno izkoristi namenjen prostor. Naj bo dovolj prostorna, da lahko vanjo pospravite svojo garderobo in s tem ustvarite občutek urejenosti. Barva naj bo usklajena s preostalim pohištvom, izberete pa lahko tudi takšno, ki ima vključeno ogledalo. Ogledalo je priporočljivo posebej za manjše prostore, saj spalnico optično poveča in jo naredi bolj prostorno.

Opremljanje spalnice

Pri opremljanju spalnice sta zelo pomembni tudi izbira barv in osvetlitev prostora. Pohištvo naj bo nevtralnih barv, ki se jih ne boste prehitro naveličali in jih boste zlahka kombinirali s preostalim pohištvom. Furnitura je poskrbela, da bo nakup nove spalnice kar se da preprost. Pripravili so namreč sete spalnic, pri katerih je možnost izbire dimenzije postelje in garderobne omare. Pri nekaterih imate na voljo tudi komodo kot dodaten element, ki poskrbi za dodaten prostor v vaši spalnici. Kombiniranje pohištva zato prepustite strokovnjakom, sami določite le podrobnosti in dimenzije. Pri osvetlitvi naj vas ne prevzamejo velika in močna svetila, odločite se raje za blago osvetlitev, ki jo lahko popestrite z bralnimi lučkami ali samostoječimi lučmi, ki bodo imele v spalnici poleg funkcionalnosti tudi dekorativno vlogo.

Da bo vzdušje v spalnici umirjeno in sproščujoče, stene prebarvajte v pastelne barve. Če imate raje močne barve, si izberite le eno barvno steno, najbolje steno pri vzglavju postelje, preostale pa pustite bele.

Spalnica naj bo torej skrbno izbrana ter urejena in zračna. Za še prijetnejši občutek lahko po svojem okusu izberete posteljnino, preprogo, zavese ter dodate okrasno blazino, barve in motive pa lahko prilagodite letnemu času. Na steno lahko dodate sliko ali več njih, te pa naj bodo umirjene in s sproščujočimi barvami. V večjih spalnicah si vsekakor lahko uredite tudi delovni, lepotilni ali bralni kotiček, kamor dodajte udoben in stilsko dovršen počivalnik.

Ste v pripravah na opremljanje ali prenovo svoje spalnice? Potem si le oglejte ponudbo spalnega pohištva na SalonPohištva.si, kjer je poleg široke ponudbe poskrbljeno tudi za ugodne, do denarnice prijazne cene.

Ne spreglejte