Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2019,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Gorenje PR članek

Četrtek, 22. 8. 2019, 6.00

4 leta, 7 mesecev

Kako učinkovito posesati dlake hišnih ljubljenčkov?

Oglasno sporočilo

Ah, hišni ljubljenčki. So vir nepopisnega veselja in na naš obraz vsak dan narišejo brezskrben nasmeh. Za vsakega lastnika so nepogrešljiv del družine in neprecenljiv vir zadovoljstva.

Ročni sesalnik Gorenje | Foto:

Pa vendar nam tudi naši priljubljeni kosmatinci v določenih trenutkih povzročajo kup težav. Kako se znebiti dlak hišnega ljubljenčka, ki praktično neprestano izpadajo? Kako posesati nadležne dlake in kaj uporabiti za najučinkovitejše sesanje? In seveda, kako se znebiti dlak, ki jih najdete na oblekah, v avtomobilu in na posteljnini?

Pripravili smo vam kratek vodnik, ki zajema prav vse najboljše nasvete za odstranjevanje mačjih in pasjih dlak.

Poskrbite za ustrezno in redno nego

Vaše najučinkovitejše sredstvo v boju proti dlaki je vsekakor sesalnik. Vseeno pa je pomembno, da začnete prav tam, kjer težava nastane – pri hišnem ljubljenčku. Uspešno sesanje se namreč začne pri živali sami. In ne, nimamo v mislih sesanja vaše plašne mačke, ki se boji zvoka sesalnika, ampak redno česanje in vzdrževanje dlake vašega ljubljenčka.

Če je dlaka hišnega ljubljenčka še posebej problematična, obiščite veterinarja, ki vam bo dal nasvete za lažjo nego in nadzor dlake.

Tako pri mačkah kot pri psih je pomembno, da izberete dobro krtačo za razčesavanje.

Ne pozabite tudi, da količino izpadlih dlak zmanjša redno kopanje vašega domačega ljubljenčka. Prav zato je izredno pomembno, da ljubljenčka že od mladih nog navadite na redno kopanje.

Ročni sesalnik Gorenje | Foto:

Kako posesati dlake hišnih ljubljenčkov?

  1. Izbirajte pametno – pri dekoraciji doma in izbiri oblek bodite nadvse pazljivi. Odločajte se za materiale, na katere se dlake ne lepijo. Najboljši materiali so usnje ali umetno usnje, trd bombaž, semiš, platno in lan.
  2. Sesajte pogosto – ne pustite, da se dlake nabirajo povsod po domu. Zaradi nerednega sesanja se lahko hitro zgodi, da dlake niso več zgolj na tleh, temveč v vseh skritih kotičkih doma, pa tudi na pohištvu, posteljnini, oblekah in v avtomobilu. Sesanje naj bo redno in temeljito.
  3. Sesajte izmenično ne pozabite na vse strani sesanja. Sploh v primeru, ko sesate predpražnike in preproge, ne pozabite na sesanje v vse smeri – ne zgolj naprej in nazaj, temveč tudi obratno, pa tudi vse od leve do desne in obratno. Sesanju namenite dovolj časa, saj bo v nasprotnem primeru povsem neučinkovito.
  4. Izberite učinkovit sesalnik – vaša naloga bo veliko prijetnejša in lažja z uporabo učinkovitega sesalnika. Zanesljiv sesalnik lahko poiščete v Gorenju, kjer boste zagotovo našli pravi sesalnik za svoj dom.

Hitro in učinkovito nad pasje dlake

Ljubitelji kosmatih domačih ljubljenčkov, pozor! Čas je, da čiščenje dlake ponesete na novo raven. Kako? Z uporabo ročnega sesalnika.

Zakaj se odločiti za uporabo ročnega sesalnika, tudi če že imate učinkovit sesalnik?

  • Ročni sesalniki so izjemno lahki in preprosti za uporabo – s tem lahko zagotovijo, da bo vaše sesanje veliko bolj redno kot v primeru standardnega sesalnika.
  • Ne zahtevajo veliko prostora za shranjevanje in so zato odlična izbira tudi za manjša stanovanja.
  • Zaradi svoje majhnosti so nadvse priročni za sesanje manjših, skritih površin (npr. pod stopnicami, za omarami).
  • Sesanje postane zabavna aktivnost za vso družino, saj se lahko pridružijo tudi najmlajši družinski člani.
In kje lahko najdete najučinkovitejši ročni sesalnik? V Gorenju! Lahko ga uporabljate brez vrečke in brez kabla, na voljo pa vam je celo krtača za pasjo oz. mačjo dlako, ki zagotavlja najučinkovitejše sesanje. Nastavek po uporabi preprosto splaknete z vodo. Ročni sesalnik lahko uporabljate celo za sesanje mokrih površin, omogoča pa tudi preprosto praznjenje.

Ročni sesalnik Gorenje | Foto:

Najboljši nasveti v boju proti dlakam

Zvijač in nasvetov za uspešno odstranjevanje dlak hišnih ljubljenčkov ni nikoli preveč. Naj vam bodo v pomoč naslednje zvijače:

  • Posteljnina: Priporočljivo je, da posteljnino in rjuhe perete vsak teden. Če imate možnost, uporabljajte tudi sušilni stroj. Ta lahko pomaga odstraniti dlake, ki so tudi po pranju ostale na oblekah.
  • Čistite boben pralnega stroja: Po pranju se dlake nabirajo v notranjosti bobna. Če ne želite, da je vaša celotna garderoba polna dlak, poskrbite za redno čiščenje bobna.
  • Razmislite o vrsti talnih oblog: Izjemno pomemben dejavnik v boju proti dlakam hišnih ljubljenčkov je VRSTA vaših talnih oblog. Največ dela je vsekakor s preprogami, saj dlake precej težje odpravimo tudi s pomočjo sesalnika. Najboljša izbira? Ploščice, laminat ali parket.
  • Gumijasta metla je odlična izbira, ki jo priporočajo številni lastniki kosmatincev. Vsestransko uporabna metla z gumijastimi ščetinami bo poenostavila vaš proces sesanja dlak.
  • Krpe iz mikrofibre za čiščenje lahko prav tako pomagajo odstraniti mačjo in pasjo dlako s površin.
  • Pri negi oblek ne pozabite na antistatično razpršilo, ki bo poskrbelo, da se dlaka ne bo lepila na material.
  • Opremite se tudi s priročnimi čistilnimi valjčki za odstranjevanje dlak. Poleg oblek jih lahko uporabljate tudi pri čiščenju pohištva, zaves in avtomobila.
  • In v skrajnem primeru, ko vam res ne uspe dohajati vseh na novo izpadlih dlak, izberite pohištvo in obleke v barvah, ki sovpadajo z barvo dlake vašega hišnega ljubljenčka.

Redno sesanje z uporabo učinkovitih sesalnikov in drugih pripomočkov je ključ do čistega doma, ki mu ne vladajo dlake kosmatincev.


Naročnik oglasne vsebine je Gorenje.

Ne spreglejte