SiolNET. Dom Mojster za vse
1,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trendi opremljanja za 2021: takšne bodo najbolj modne dnevne sobe #foto

1,53

termometer

dnevna soba
Foto: Getty Images

Razmišljate o prenovi dnevne sobe? Tukaj so glavne smernice opremljanja, ki bodo veljale prihodnje leto.

Večfunkcijsko pohištvo

Med pandemijo koronavirusa so naša domovanja dobila vrsto novih funkcij, v njih zdaj delamo, telovadimo, poučujemo otroke ... Zato je bolj kot kdaj koli pomembna pametna izraba prostora. Pri tem nam je lahko v veliko pomoč pohištvo, ki ima več funkcij: kavči in otomani, ki imajo tudi prostor za shranjevanje, ali pa mize, ki jih čez dan uporabljamo za delo, nato pa preprosto zložimo in umaknemo.

dnevna soba Foto: Getty Images

Vpadljive preproge

V prostor s parketom in drugimi trdimi tlemi mehkobo najlažje vnesemo s preprogami in tekači. Če so tla nevtralne, enotne barve, smo lahko pri preprogah bolj drzni – z živahnimi barvami in velikimi vzorci bo prostor postal bolj igriv.

Nebesno modra

Če so v preteklih letih v bivalnih prostorih prevladovali nevtralni toni, se zdaj v ospredje prebijajo nekoliko živahnejše, a še vedno nežne barve. Nebesno modra je odlična izbira za prostor, kjer je čez dan veliko dogajanja, saj nas bo pomirila, obenem pa bo dnevni sobi vdahnila novo življenje.

dnevna soba Foto: Getty Images

Vsi odtenki zelene

Še ena barva, ki vas bo pomirila, je zelena. Pa naj bodo to zidovi, prebarvani v globoko smaragdno barvo, ali sobne rastline, s katerimi boste v dom prinesli naravo. Izberite rastline, ki vas ne bodo obremenjevale – če niste nadarjeni za skrb za rastline, naj bodo te čim manj zahtevne.

sobne rastline Dom Ne boste jih umorili: Sobne rastline, ki hočejo živeti

Razkošni detajli

Sicer umirjeno opremo in barve dnevne sobe lahko "razbijemo" s podrobnostmi, ki delujejo razkošno. To je lahko denimo lestenec ali pa kos pohištva, oblečen v žamet, ki bo dajal vtis luksuza. Pri tem ne pretiravajte – en tovrsten kos bo povsem dovolj.

dnevna soba Foto: Getty Images

Cvetlični vzorci

Če želite v dom vnesti več živahnosti, lahko to storite z vzorci. Cvetlični vzorci so eden od najbolj vročih trendov – ne le na stenskih tapetah, notranji oblikovalci z njimi krasijo tudi strope, še ena možnost pa je, da je v cvetlične vzorce oblečeno pohištvo.

Oglejte si še:

Kopalnica trendi 2021 Dom To so trendi kopalnic za leto 2021 #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin