SiolNET. Digisvet Vtisi
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Hopintaxi v Ljubljani, prvi vtisi

Preizkusili smo Hopin na ljubljanskih ulicah

1,65

termometer

Foto: Gregor Pavšič

Sistem je deloval brezhibno, v dopoldanskih urah je bila čakalna doba za taksi le nekaj minut. Trenutno je v Hopinu le nekaj voznikov, ko se jih bo pridružilo več, vas bo taksi hitro pobral tudi ponoči in zelo zgodaj zjutraj.

[video: 59548 / ]

Preverili smo delovanje storitve Hopintaxi v Ljubljani v prvih urah po njeni uvedbi. Takoj smo opazili, da gostota krogcev, ki predstavljajo razpoložljiva taksi vozila, ne bo tako visoka kot v Bratislavi, kjer se je Hopintaxi rodil, ali v Pragi, kjer je prav tako že vse utečeno. Poglejmo izkušnjo s Hopinom v Sloveniji.

V Pragi je v večernih urah pestra ponudba taksi prevoznikov. V Pragi je v večernih urah pestra ponudba taksi prevoznikov. Foto: Srdjan Cvjetović

Od upravne enote do uredništva

Za terenski preizkus smo si zastavili povsem realen scenarij: vožnjo po obisku upravne enote (odmislimo si za trenutek, da je večino opravkov, za katere se marsikdo odpravi tja, mogoče opraviti tudi prek elektronskih storitev) do delovnega mesta – torej do najinega uredništva pri Bavarskem dvoru.

Predvsem v mestnem središču Prage ne manjka izbire taksistov. Predvsem v mestnem središču Prage ne manjka izbire taksistov. Foto: Srdjan Cvjetović

Obremenitveni dejavnik preizkusa: prevoz hočem takoj!

Seveda je veliko lažje prevoz naročiti vnaprej, ker ga potem tudi (pre)voznik lažje načrtuje, a smo namenoma vztrajali pri tistem najbolj ekstremnem scenariju: taksi naj pride zdaj, takoj, nemudoma!

Tega četrtkovega dopoldneva nekaj po deveti uri je zemljevid znotraj ljubljanske obvoznice pokazal tri ali štiri voznike, v trenutku, ko smo si rekli "Zdaj pa gremo", pa je bil najbližji oddaljen tri minute, je dejala aplikacija.

Štartnina je v Pragi nekoliko dražja, prevoženi kilometer pa nekoliko cenejši kot v Ljubljani. Štartnina je v Pragi nekoliko dražja, prevoženi kilometer pa nekoliko cenejši kot v Ljubljani. Foto: Srdjan Cvjetović

Ocenjen čakalni čas, cena, trajanje vožnje

In smo izbrali. Forda mondea, bil je pač najbližji (zjutraj smo sicer opazili, da je bil prvi, ki se je že kmalu po šesti zbudil in vmes odpravil tudi v Grosuplje). "Slavko pride čez tri minute," se je pojavilo okno.

Poletni večer v Bratislavi - na taksi ne bo treba dolgo čakati (prikazan čas do prihoda je vedno glede na dejansko lokacijo uporabnika, ne glede na izbrani prikaz zemljevida!). Poletni večer v Bratislavi - na taksi ne bo treba dolgo čakati (prikazan čas do prihoda je vedno glede na dejansko lokacijo uporabnika, ne glede na izbrani prikaz zemljevida!). Foto: Srdjan Cvjetović

Drug drugega sva ves čas "videla"

Do upravne enote v nekdanji Tobačni se z avtom ne pride kar tako, a smo se s Slavkom res našli v treh minutah. Ves čas je on videl najin položaj, midva pa njegovega, zato smo se hitro prilagodili in približali.

"Dober dan, Slavko, ste najin prvi voznik prek Hopina," smo mu povedali, on pa je odvrnil, da sva njegova prva potnika prek tega sistema. "Odlično, bomo pa oboji videli, kaj je na obeh straneh."

V Bratislavi je štartnina občutno dražja, kilometer pa občutno cenejši kot v Ljubljani, ker pa imajo v slovaški prestolnici še prag najnižje cene slabih štirih evrov, bodo v skupnem seštevku krajše vožnje (približno do treh ali štirih kilometrov, odvisno od zastojev) v Ljubljani vendarle cenejše. V Bratislavi je štartnina občutno dražja, kilometer pa občutno cenejši kot v Ljubljani, ker pa imajo v slovaški prestolnici še prag najnižje cene slabih štirih evrov, bodo v skupnem seštevku krajše vožnje (približno do treh ali štirih kilometrov, odvisno od zastojev) v Ljubljani vendarle cenejše. Foto: Srdjan Cvjetović

Cena v napovedanih okvirih

Med vožnjo je tako na voznikovi kot tudi na potnikovi aplikaciji zemljevid prikazoval točen potek potovanja, ki je zaradi zastoja v mestu trajalo dlje kot napovedanih osem minut – a cena je bila v napovedanih okvirih in popolnoma enaka, kot če bi taksista, ki je pripadal enemu od večjih ljubljanskih podjetij, poklical prek njihove telefonske številke.

Pol druga ura po polnoči - dobiti taksi prevoz z aplikacijo Hopin ni nikakršna težava. Pol druga ura po polnoči - dobiti taksi prevoz z aplikacijo Hopin ni nikakršna težava. Foto: Srdjan Cvjetović

Enaka cena, kot če bi prav to vozilo naročili neposredno

To taksi podjetje sicer nima najnižje cene kilometra, je pa marsikatero ljubljansko taksi podjetje tudi dražje. Če bi se odločila za najcenejše ljubljansko taksi podjetje, bi bila najina namišljena vožnja okrog 20 centov cenejša – znesek, ki smo ga bili pripravljeni odšteti za udobje mobilnega naročanja in varnost, ki jo zagotavlja sprotno spremljanje dogajanj, ter možnost neposredne hipne komunikacije, ki jo ponuja aplikacija. Kdor lovi najcenejši prevoz za vsako ceno, pa mu to udobje verjetno ne pomeni veliko.

V času našega preizkusa je sistem Hopin v Ljubljani deloval manj kot 24 ur, zato ne sme presenetiti, da se lahko zgodi, da ni dostopnih taksi voznikov v vsakem trenutku - gotovo bodo luknje zapolnjene, ko se bo vključilo več taksistov. V času našega preizkusa je sistem Hopin v Ljubljani deloval manj kot 24 ur, zato ne sme presenetiti, da se lahko zgodi, da ni dostopnih taksi voznikov v vsakem trenutku - gotovo bodo luknje zapolnjene, ko se bo vključilo več taksistov. Foto: Srdjan Cvjetović

Zasluženih pet zvezdic

Po opravljeni vožnji smo Slavka ocenili s petimi zvezdicami – aplikacija ga je sicer ocenila s štirimi, a bo pozoren uporabnik hitro videl, da imajo vsi slovenski vozniki štiri zvezdice. Toliko so jim jih namreč dodelili na začetku, dokler ne bodo imeli dovolj ocen pravih potnikov.

Slavko na svoji aplikaciji ni videl, kako smo ga ocenili. Videl bo zbirno oceno, ko ga bo ocenilo dovolj potnikov. Ko je uporabnik z nekim voznikom zadovoljen, ga posebej označi in bo vse priljubljene voznike v prihodnje hitreje zaznal na zemljevidu.

Voznik Slavko in njegov ford mondeo se približujeta. Voznik Slavko in njegov ford mondeo se približujeta. Foto: Srdjan Cvjetović

Več možnosti plačila, davčno neoporečen račun

Za vožnjo smo lahko plačali gotovinsko pri vozniku, s kartico prek aplikacije ali neposredno pri vozniku. Lahko tudi s petimi evri dobroimetja, ki ga vsak novi uporabnik aplikacije dobi ob prvem zagonu aplikacije in mu je na voljo 45 dni.

Po plačilu smo prejeli račun (potrjen pri finančni upravi, preverjeno), kjer so bile vse postavke točno takšne, kot je bilo obljubljeno. Skratka, sistem ni odpovedal niti na eni točki.

Še minutka ... Še minutka ... Foto: Srdjan Cvjetović

Razsodba: odlično z zadržkom, ponovno ocenjevanje najpozneje konec septembra

Seveda je nesmiselno primerjati Ljubljano, kjer je sistem pravkar začel delovati, z Bratislavo, kjer deluje več let. Ne gre primerjati dojenčka z najstnikom, primerjati je treba primerljivo.

Sistem je v najinem primeru deloval brezhibno, brez skritih presenečenj ali nevšečnosti. Res pa je, da je ravno takrat, ko smo šli na pot, čakalna doba res bila zgolj tri minute.

Ko bo sistem privabil več voznikov in bodo takšne kratke čakalne dobe pravilo kjerkoli po mestu in kadarkoli med dnevom, mu bova z veseljem dala splošno oceno odlično, do takrat pa mu jo dava samo za tehnično izvedbo in uporabniško izkušnjo aplikacije, splošno oceno pa bova ponovno vrednotila čez kakšen teden ali mesec.

 

 

Potnik in voznik imata možnost hipnega sporočanja prek aplikacije, kar je zlasti pomembno, preden se najdeta, denimo če kateri od njiju zamuja zaradi nepredvidenih okoliščin. Potnik in voznik imata možnost hipnega sporočanja prek aplikacije, kar je zlasti pomembno, preden se najdeta, denimo če kateri od njiju zamuja zaradi nepredvidenih okoliščin. Foto: Gregor Pavšič

 

... in sva že na poti. ... in sva že na poti. Foto: Srdjan Cvjetović

 

Spremljanje poteka vožnje na aplikaciji Spremljanje poteka vožnje na aplikaciji Foto: Srdjan Cvjetović

 

Na levem pametnem telefonu aplikacija, kot jo vidi voznik, na desnem pametnem telefonu pa, kot jo vidi potnik. Na levem pametnem telefonu aplikacija, kot jo vidi voznik, na desnem pametnem telefonu pa, kot jo vidi potnik. Foto: Gregor Pavšič

 

Plačilo je mogoče z gotovino ali s kreditno kartico, tako prek aplikacije kot neposredno pri vozniku. Plačilo je mogoče z gotovino ali s kreditno kartico, tako prek aplikacije kot neposredno pri vozniku. Foto: Gregor Pavšič

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin