SiolNET. Digisvet Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani Slovenci o prvem mobilnem telefonu in najljubši aplikaciji

0,04

termometer

Znani Slovenci Naj Mobitel | Uroš Smolej, Domen Kumer in Jan Kovačič | Foto: Siol.net
Uroš Smolej, Domen Kumer in Jan Kovačič Foto: Siol.net

Igralec Uroš Smolej, pevec Domen Kumer in osebni trener Jan Kovačič so nam razkrili, kateri je bil njihov čisto prvi mobilni telefon in katera je njihova najljubša aplikacija za pametne telefone.

Ne pozabite: do 16. marca še lahko oddate svoj glas v izboru bralcev Siol.net za Naj mobitel in sodelujete v nagradnem žrebu. 

Uroš Smolej: Shajal bi lahko brez vseh aplikacij razen brskalnika in e-pošte

Uroš Smolej je za Siol.net povedal, da se še dobro spomni dneva, ko je dobil prvi mobilni telefon, ki ga je opisal kot "modro-črno škatlo". Imenitno se mu je zdelo, da je bil kar iznenada vselej dosegljiv na telefon. Poklicati ga sicer ni mogel vsak, saj mnogo drugih takrat sploh še ni imelo mobilnega telefona. Svojega je Uroš namreč dobil še v času, ko se je trend mobilne telefonije v Sloveniji šele dobro začenjal. 

Kar zadeva aplikacije za novodobne pametne mobilne telefone, Uroš Smolej pravi, da bi lahko shajal brez marsikatere. Edini dve, ki se jima ne bi odpovedal, sta mobilni spletni brskalnik in pa odjemalec elektronske pošte. 

CarryPhone Digisvet Poglejte, kakšne zaklade imajo doma naši bralci #foto

Domen Kumer: Moj prvi mobilni telefon je povzročil pravi cirkus

"Zelo dobro se spominjam dneva, ko je v našo hišo prišel mobilni telefon, to je bil pravi cirkus. Šlo je sicer za preklopni model Motorola StarTac," je za Siol.net povedal pevec. 

Njegova najljubša aplikacija za pametne telefone je medtem orodje za komunikacijo Viber. "Uporabljam ga za pogovore s prijatelji, družino, menedžerji, bendom – tako rekoč z vsemi komuniciram skoraj izključno prek Viberja, ki se mi zdi najbolj praktična od pogovornih aplikacij," je pojasnil Kumer. 

otroci mobitel internet Digisvet Znan je nagrajenec v akciji zbiranja fotografij starih mobitelov

Jan Kovačič: Moja prva je bila "Reglja"

Jan Kovačič | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Osebni trener Jan Kovačič je eden tistih, ki jim je vhodna vrata v svet mobilne telefonije predstavljal mobilnik Ericsson GA628. Gre za mobilni telefon z veliko anteno, o kateri smo se radi šalili, da je zanjo treba imeti orožni list, med Slovenci pa je znan kot legendarna Reglja oziroma Mobireglja. 

Janova najljubša aplikacija za njegov sodobni pametni telefon medtem ne preseneča: najraje uporablja aplikacijo Nike training club, ki je namenjena organizaciji in beleženju športnih treningov. 

Preberite tudi:

Honor View 20 Digisvet To so nominiranci za izbor Naj mobitel (1/7) Huawei P30 Lite Digisvet To so nominiranci za izbor Naj mobitel (2/7) iPhone 11 Pro Digisvet To so nominiranci za izbor Naj mobitel (3/7) Nokia 7.2 Digisvet To so nominiranci za izbor Naj mobitel (4/7)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin