Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2020,
14.02

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Naj Digi

Nedelja, 1. 3. 2020, 14.02

3 leta, 3 mesece

To so nominiranci za izbor Naj mobitel (2/7)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Nadaljujemo s predstavitvami nominiranih pametnih telefonov, za katere lahko bralci Siol.net glasujete v izboru za Naj mobitel in s tem sodelujete v nagradnem žrebu. V tem prispevku preberite, zakaj so si nominacije po mnenju naših bralcev prislužili Huawei P smart Plus 2019, Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei P30 Lite in iPhone 11. 

Naj mobitel
Novice Glasovnica za drugi krog izbora za naj mobitel

Huawei P smart 2019

Huawei P Smart+ 2019 | Foto: Huawei Foto: Huawei

Eden od ultimativnih "nizkocenovnikov" leta 2019. Kupcem je za ceno okrog 200 evrov ponudil tisto, kar želi večina s takšnim proračunom za nov telefon - razmeroma premijski videz, ogromen zaslon, kričeče barve in pa kamero, ki lahko po zaslugi umetne inteligence občasno ustvari tudi kakšno fotografijo, na katero je lahko uporabnik ponosen. 

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Huawei P30 Pro je skoraj eno leto po izidu še vedno najzmogljivejši pametni telefon znamke Huawei na slovenskem trgu. Kitajski proizvajalec je z modelom P30 Pro ogromno stavil predvsem na fotografijo in res dostavil obljubljeno, saj je P30 Pro dolgo po izidu veljal za pametni telefon z najboljšim fotoaparatom na trgu. Visoko ceno, ob izidu je šlo vendarle in pravzaprav še vedno gre za pametni telefon za "jurja", je sicer upravičil tudi s številnimi drugimi prvinami, med drugim bliskoviti hitrim delovanjem in pa zelo dobro avtonomijo baterije. 

Huawei P30 Pro
Novice Huawei P30 Pro: tudi v temi vidi podrobnosti, ki očesu zlahka uidejo

Huawei P30

Huawei P30 | Foto: Peter Susič Foto: Peter Susič

Huawei P30 je v več kategorijah zelo podoben P30 Pro. Da, zadnji ima rahlo boljše kamere z malce več slikovnimi pikami in dosegom, večji, zaobljen zaslon ter z enim polnjenjem baterije zdrži še malce dlje kot P30. Toda kupec, ki ne želi velikana, kar P30 Pro nedvomno je, bo morda bolj zadovoljen z modelom P30. 

Huawei P30
Novice Fantastični telefon, ki bo prepričal marsikoga

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite | Foto: Peter Susič Foto: Peter Susič

Kot pove že njegovo ime, Lite, je ta pametni telefon "lahka" različica dražjih in zmogljivejših bratov P30 in P30 Pro. V praksi to pomeni, da je ta pametni telefon bolj kot omenjenima modeloma podoben pametnemu telefonu Huawei Mate 20 Lite, ki smo ga v naši recenziji leta 2018 imenovali za enega od kraljev srednjega cenovnega razreda tudi na slovenskem trgu. 

Huawei P30 Lite
Novice Nova odlična izbira v srednjem cenovnem razredu

iPhone 11

iPhone 11 | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

iPhone 11 je v več pogledih trenutno mogoče celo najboljši nakup za uporabnika, ki želi novega iPhona, a ne ve, za katerega se naj odloči. Gre za Applov morda največji korak v pravo smer v zadnjih letih, saj je iPhone 11 predhodnika iPhone XR, ki je lani tako kot letos enajstka veljal za "poceni" iPhone, nadgradil v vseh pogledih, obenem pa je cenejši od njega. Razlika v kakovosti med iPhone 11 in dražjima modeloma 11 Pro je pri tej generaciji obenem morda najmanjša, odkar Apple predstavlja več pametnih telefonov hkrati. 

iPhone 11
Novice Je to mogoče? Nov iPhone, ki je boljši in cenejši od lanskega.
Ne spreglejte