Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
18. 12. 2020,
13.56

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

76

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 testiranje

Petek, 18. 12. 2020, 13.56

3 leta, 4 mesece

Vojno dobičkarstvo? Hitre teste bo državi prodal podjetnik, ki se požvižga na ukrepe.

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

76

Ministrstvo za zdravje je na razpisu za dobavo hitrih testov za ugotavljanje okužb z novim koronavirusom izbralo ljubljansko podjetje Majbert Pharm. Eden od lastnikov tega podjetja je tudi ustanovitelj spletne platforme, ki je na vrhuncu epidemije v Sloveniji v Ljubljani organizirala skrivno zabavo za 50 ljudi, sam pa jo je promoviral na družbenem omrežju Instagram. Oba ustanovitelja Majbert Pharm sta bila v preteklosti vpletena tudi v piramidne sheme, povezane s kriptovalutami. 

Majbert Pharm je na razpisu ministrstva za zdravje oddal najbolj ugodno ponudbo, in sicer bo 500 tisoč hitrih antigenskih testov dobavil po ceni 1,982 evra z DDV za kos. Pogodbo s podjetjem so na ministrstvu sklenili v četrtek, vrednost posla znaša slab milijon evrov. Majbert Pharm bo prve hitre teste v državo dostavil v ponedeljek. 

Po podatkih portala Bizi.si je v podjetju Majbert Pharm zaposlena ena oseba. V letu 2019 so ustvarili dobrih 368 tisoč evrov prihodkov in nekaj več kot 11 tisoč evrov dobička.

Ponudbe za dobavo hitrih testov je na ministrstvo za zdravje oddalo 16 ponudnikov. Ob oddaji ponudbe so bili ponudniki dolžni predložiti tudi vzorce za ponujene teste, kar je storilo 13 ponudnikov. Po pregledu ponudb in vzorcev je ministrstvo ugotovilo, da zahtevane tehnične specifikacije izpolnjujejo štirje vzorci. Vsi štirje so izpolnjevali tudi pogoj, da ima test že odmerjen ekstrakcijski pufer v vsaki ekstrakcijski epruveti za analizo posameznega vzorca s priloženima negativno in pozitivno kontrolo za izvedbo notranje kontrole kakovosti. (STA) | Foto: Reuters Ponudbe za dobavo hitrih testov je na ministrstvo za zdravje oddalo 16 ponudnikov. Ob oddaji ponudbe so bili ponudniki dolžni predložiti tudi vzorce za ponujene teste, kar je storilo 13 ponudnikov. Po pregledu ponudb in vzorcev je ministrstvo ugotovilo, da zahtevane tehnične specifikacije izpolnjujejo štirje vzorci. Vsi štirje so izpolnjevali tudi pogoj, da ima test že odmerjen ekstrakcijski pufer v vsaki ekstrakcijski epruveti za analizo posameznega vzorca s priloženima negativno in pozitivno kontrolo za izvedbo notranje kontrole kakovosti. (STA) Foto: Reuters

Novice Kokakola in test za covid-19: nevarna igra avstrijskega poslanca #video

Decembra (skoraj) milijonski posel z državo, novembra kršenje ukrepov

Petinštiridesetodstotni lastnik podjetja Majbert Pharm je Alan Amadej Eferl. Mariborčan je soustanovitelj še enega podjetja, in sicer družbe Tabler, ki ima sedež v Nemčiji.

Prek podjetja Tabler deluje istoimenska spletna platforma, ki omogoča preprostejšo organizacijo zabav.

Tabler | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Kot smo razkrili na Siol.net, je eno Tabler 7. novembra, ko smo imeli v Sloveniji 22.195 potrjenih aktivnih okužb z novim koronavirusom, v bolnišnicah se je zaradi bolezni covid-19 zdravilo 1.084 ljudi, intubiranih je bilo 117 oseb, na skrivaj organiziral v Ljubljani. Na zabavi je bilo po podatkih, ki smo jih pridobili v uredništvu, okrog 50 gostov.  

Novice Posmehujejo se epidemiji: v Ljubljani skrivni žur vplivnežev #video

Alan Amadej Eferl, ustanovitelj Tablerja, je na družbenem omrežju Instagram svojim 10 tisoč sledilcem zabavo takrat aktivno promoviral in se pohvalil, da je bila razprodana.

Tabler | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Slaba dva tedna po skrivni zabavi so sledilce aktivno pozivali, naj zabave za 20 ljudi organizirajo doma

18. novembra je Tabler v seriji objav na družbenem omrežju Instagram svojim nekaj več kot deset tisoč sledilcem tudi predlagal, naj prek njihove istoimenske aplikacije dvakrat na teden doma organizirajo zabavo za 20 ljudi, kupijo pijačo, gostom zaračunajo vstopnino in tako zaslužijo tudi več kot tisoč evrov na mesec. 

tabler | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Tudi takrat je Eferl na svojem profilu na Instagramu delil objave Tablerja, ki so pozivale k organizaciji zabav na domu.

Hrvaška party
Novice Težko je verjeti, kaj podjetje znanih Slovencev predlaga sredi vrhunca epidemije

Na ministrstvo za zdravje smo poslali vprašanje, ali so seznanjeni s tem, da je eden od soustanoviteljev podjetja, s katerim so sklenili posel za dobavo hitrih testov, sredi vrhunca epidemije v Sloveniji javno pozival h kršenju ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Odgovor bomo objavili, ko ga prejmemo. Za komentar smo prosili tudi podjetje Majbert Pharm.

Razmere na ministrstvu za zdravje so danes najverjetneje napete, saj je odstopil minister za zdravje Tomaž Gantar. Kliknite na fotografijo in preberite naš članek. | Foto: STA , Razmere na ministrstvu za zdravje so danes najverjetneje napete, saj je odstopil minister za zdravje Tomaž Gantar. Kliknite na fotografijo in preberite naš članek. Foto: STA ,

Eferl je bil v preteklosti sicer vpleten tudi v piramidne sheme, povezane s kriptovalutami, o čemer smo leta 2018 poročali tudi na Siol.net. V eni od istih piramidnih shem je sodeloval tudi Klemen Nicolleti, drugi 45-odstotni solastnik in direktor podjetja Majbert Pharm. 

Estatium
Novice Razkrivamo, kateri Slovenci so vpleteni v sumljivo kriptovaluto
Ne spreglejte