SiolNET. Digisvet Novice
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Twitter priznal (hudo) varnostno luknjo na aplikaciji za pametne telefone z operacijskim sistemom Android

Tvitate na Androidu? Čim prej posodobite aplikacijo!

0,24

termometer

Twitter
Uporabniki mobilne aplikacije Twitter za Android bi jo morali čim prej posodobiti na najnovejšo različico. Foto: Reuters

Varnostna luknja na eni od nedavnih različic aplikacije Twitter za Android je omogočala popoln oddaljeni prevzem uporabniškega računa žrtve. Za tolažbo, pri Twitterju nimajo podatkov, da bi kdo to luknjo dejansko zlorabil.

Če bi kdo izkoristil to luknjo, bi s tem ugrabil uporabniški račun žrtve, pridobil možnost ogledovanja in pošiljanja zasebnih sporočil znotraj tega družbenega omrežja, objavljanja tvitov (tudi zaščitenih) in ugotavljanja lokacije žrtve.

Twitter Digisvet Twitter priznava, da je morda zlorabil podatke za oglaševanje

Nimajo dokazov o izpeljanih napadih

Pri Twitterju so pojasnili, da bi pomanjkljivost napadalcu teoretično omogočila tudi dostop do osebnih podatkov žrtve, a le prek zapletenega postopka, ki zajema tudi vstavljanje zlonamerne kode v varovana shrambna območja aplikacije.

Twitter Digisvet Twitterjeva metla bo najprej čistila po Evropski uniji

Pri Twitterju še poudarjajo, da nimajo nobenih dokazov, da bi kdo kakorkoli dejansko izkoristil to pomanjkljivost za svoje nečedne namene, a obenem vendarle priznavajo, da to še ne pomeni, da zlorab zanesljivo ni bilo.

Jack Dorsey Digisvet Hekerji na Twitterju vdrli v račun prvega moža Twitterja

Sprotno posodabljanje pomaga tudi tokrat

Ker so v najnovejši različici aplikacije Twitter za Android to resno pomanjkljivost odpravili, uporabnikom prek obvestil v aplikaciji in e-poštnih sporočil svetujejo čimprejšnjo nadgradnjo (kar je tudi sicer velikokrat najboljša in najhitrejša pot do večje varnosti).

Twitter Digisvet Twitter z osebnimi podatki za varnost uporabniških profilov ni ravnal varno

Uporabniki Twitterja na pametnih napravah z Applovim operacijskim sistemom iOS (tokrat) nimajo razlogov za zaskrbljenost, ker te napake v njihovi aplikaciji ni bilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin