Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
8. 3. 2017,
8.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Natisni članek

Bill Gates Mark Zuckerberg Harvard študij Microsoft Facebook

Sreda, 8. 3. 2017, 8.23

6 let, 7 mesecev

To sta najuspešnejša falirana študenta na svetu #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, ki nikoli ni dokončal študija, bo 25. maja slavnostni govorec na univerzi Harvard, ki mu bo ob tej priložnosti podelila častni doktorat. Zuckerberg je to oznanil v videoposnetku na svojem profilu na Facebooku, v katerem je nastopil najuspešnejši falirani študent vseh časov, Bill Gates.

Mark Zuckerberg (levo) in Bill Gates (desno). Prvi je šesti najbogatejši človek na svetu, drugi pa že lep čas vztraja na prvem. Klik: Forbes | Foto: Facebook Mark Zuckerberg (levo) in Bill Gates (desno). Prvi je šesti najbogatejši človek na svetu, drugi pa že lep čas vztraja na prvem. Klik: Forbes Foto: Facebook

Mark Zuckerberg bo ob nagovoru novopečenim diplomantom univerze Harvard tako kot oni odet v haljo, nosil bo tudi značilno pokrivalo.

Ustanovitelj družbenega omrežja Facebook je nekoč dejansko obiskoval Harvard, a študij že prvo leto (2004) opustil zaradi selitve v Kalifornijo in posvečanja nadaljnjemu razvoju Facebooka. Zdaj mu bo Harvard podelil častni doktorat.

Častni doktorat s Harvarda ima tudi Bill Gates, ki je študij na prestižni univerzi zapustil leta 1974 in s prijateljem Paulom Allenom ustanovil računalniško podjetje Microsoft. Harvard je Gatesa s častnim doktoratom počastil leta 2007.

Njegov govor je takrat v živo slišal tudi Zuckerberg, ki je prišel na podelitev diplome svojega dekleta in zdaj žene Priscille Chan.

"Samo pomislite, kaj vse bi lahko Bill Gates dosegel, če bi na Harvardu ostal še vsaj dve leti," so se ob predaji častnega doktorata najbogatejšemu človeku na svetu in predsedniku enega največjih tehnoloških podjetij pošalili na Harvardu. | Foto: Reuters "Samo pomislite, kaj vse bi lahko Bill Gates dosegel, če bi na Harvardu ostal še vsaj dve leti," so se ob predaji častnega doktorata najbogatejšemu človeku na svetu in predsedniku enega največjih tehnoloških podjetij pošalili na Harvardu. Foto: Reuters

Zuckerberg je svoj nastop na Harvardu s šaljivim videoposnetkom, v katerem nastopa tudi Bill Gates, oznanil na svojem profilu na Facebooku:

Finally heading back to school.

Objavil/a Mark Zuckerberg dne 7. marec 2017

"Saj vedo, da nisva zares diplomirala, kajne?" Zuckerberg na posnetku vpraša Gatesa, ki odgovori: "To je najboljši del! Samo prideš tja in kar dajo ti diplomo. Potem jo vključiš v svoj življenjepis, ki je nato videti res dobro."

Bill Gates je na Facebooku tudi komentiral Zuckerbergov videoposnetek:

 | Foto: Facebook Foto: Facebook

"Vedno rad pomagam, Mark. Želim ti veliko sreče pri govoru in upam, da ti bo častni doktorat pomagal pri iskanju sanjske službe ..."

Poslušajte Billa Gatesa, ki je diplomante Harvarda nagovoril leta 2007:

Mark Zuckerberg je Harvard obiskal že leta 2011, ko so ga sprejeli kot superzvezdnika:

Ne spreglejte