SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To sta aplikaciji, ki najhitreje izpraznita baterijo pametnega telefona

0

termometer

 | Foto:
Ker ves čas obremenjujeta brezžične povezave, anteno GPS in pomnilnik ter vplivata na delovanje nekaterih drugih aplikacij, sta Facebook in Snapchat daleč največja porabnika baterij mobilnih naprav.

Največji pasivni porabnik: Facebook Da je Facebook za mobilne naprave, predvsem pametne telefone in tablice z Androidom, med vsemi aplikacijami največji pasivni porabnik baterije, je znano že nekaj časa. V enem zadnjih testov je neki uporabnik foruma Reddit ugotovil, da odstranitev aplikacije Facebook trajanje baterije podaljša za do 20 odstotkov, vpliva pa tudi na delovanje drugih aplikacij. Brez Facebooka so se poganjale do 15 odstotkov hitreje.

Facebook se požene ob vklopu naprave in iz ozadja nato ves čas pošilja zahtevke po podatkih, rezultat tega pa so obvestila o novih objavah prijateljev, odgovorih na komentarje, všečkih. To aplikacija počne tudi, če uporabnik izklopi vse spletne povezave. Takrat je to seveda Sizifovo delo, ki pa še vedno porablja baterijo. Največji aktivni porabnik: Snapchat Aplikacija Snapchat se je ob koncu leta 2015 že drugič zavihtela na lestvico največjih aktivnih porabnikov, ki jo sestavlja podjetje za računalniško varnost AVG. Aktivni porabniki so tisti, ki jih uporabnik požene sam. Snapchat je sicer družbeno omrežje, ki uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje fotografij in videoposnetkov, ki se po enkratnem ogledu izbrišejo.

Razlog za Snapchatovo žejo po energiji je njegova hkratna uporaba brezžičnih omrežij (za prejemanje in pošiljanje objav), antene GPS (za lokacijsko označevanje objav) in kamere (za snemanje in fotografiranje).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin