SiolNET. Digisvet Novice
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Iz laboratorijev v realno proizvodno okolje

Tako bo industrija 4.0 poskrbela za daljinski nadzor strojev

0,52

termometer

kontrola industrija
Foto: Telekom Slovenije in Metronik uvajata pilotski projekt za daljinski nadzor strojev (fotografija je simbolična).

Telekom Slovenije je združil moči s podjetjem za avtomatizacijo, upravljanje procesov in digitalizacije v industriji in zgradbah Metronik, in sicer pri vzpostavitvi pilotne platforme interneta stvari (IoT) za daljinski nadzor delovanja strojev. Na ta način partnerja razvijata nove informacijske rešitve na področju industrije 4.0.

Telekom Slovenije in Metronik bosta proizvajalcem ter uporabnikom strojev in drugim zainteresiranim podjetjem omogočila podrobno spremljanje delovanja strojev in platformo za vpeljavo izboljšav v procesu, kar bo podjetjem zagotovilo prihranke in razvoj novih poslovnih modelov, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

delo, digitalizacija Digisvet Partnerstvo za slovensko pametno industrijo na temeljih 5G

Izkoristili bodo različne komunikacijske tehnologije

Nastajajoči pilotski projekt bo v prvi fazi namenjen industrijskim panogam, kot so procesna proizvodnja ter področje infrastrukture, energetike, logistike in preostali distribuirani industrijski sistemi.

Iskratel Digisvet Telekom Slovenije in Iskratel na obrobju Kranja vzpostavila testno omrežje 5G

Rešitev, ki jo bodo razvili, bo s tehnologijo interneta stvari zajemala podatke strojev ter jih prek različnih komunikacijskih tehnologij, tudi 5G, na varen način prenesla v oblačno platformo, ki bo izvedena na strežniški infrastrukturi Telekoma Slovenije.

Eduard Escalona, Charisma, Telekom Slovenije Digisvet Z omrežji 5G bomo delali stvari, ki si jih uporabniki danes morda sploh še ne morejo predstavljati

Kamenček v mozaiku industrije 4.0 in pametnih mest

Ta nov projekt je del storitev, s katerimi Telekom Slovenije omogoča enotno platformo za upravljanje in spremljanje dejavnikov za zagotavljanje industrije 4.0 ter boljše kakovosti bivanja, ki temelji na tehnologiji NB-IoT.

Tomaž Seljak, predsednik uprave Telekoma Slovenije. Digisvet "Morda nismo vedno najcenejši, smo pa najboljši!"

Tehnologija NB-IoT je najprimernejša za povezovanje baterijsko napajanih števčnih naprav, saj omogoča učinkovito množično komunikacijo naprav, povezanih v internet stvari. To pa je le eden od mejnikov v smeri razvoja pete generacije mobilnih omrežij (5G), so prepričani pri Telekomu Slovenije.

Luka Koper Digisvet Testno omrežje 5G Telekoma Slovenije tudi v Luki Koper

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin