SiolNET. Digisvet Novice
7,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svarilo NKBM: pazite, ker teh sporočil ne pošiljamo mi

7,96

termometer

NKBM | Sporočilo, ki ga je "resnična" NKBM danes poslala svojim komitentom. | Foto: Matic Tomšič
Sporočilo, ki ga je "resnična" NKBM danes poslala svojim komitentom. Foto: Matic Tomšič

Goljufi v imenu Nove KBM pošiljajo sporočila SMS, v katerih uporabnike pozivajo, naj obiščejo priloženo spletno povezavo in se prijavijo v aplikacijo za spletno bančništvo Bank@Net. NKBM danes opozarja, da komitentom nikoli ne pošilja sporočil, ki vsebujejo povezave za uporabo spletne banke. 

Če prejemnik sporočila, ki je tudi komitent banke NKBM, obišče povezavo v sporočilu, bo pristal na lažni spletni strani, ki je na las podobna resnični spletni banki Bank@Net. Ko bo vpisal podatke za prijavo, jih bo s tem nevede poslal goljufom, nato pa bo preusmerjen na resnični portal Bank@Net. 

Sumljiva sporočila, ki pozivajo k prijavi v spletno banko ali kliku na kakršnokoli drugo spletno povezavo, ki vodi do spletnih bank oziroma do platform za mobilno bančništvo, je najbolje ignorirati oziroma takoj izbrisati. 

V primeru, da ste svoje podatke že vpisali v lažno spletno stran in to kasneje ugotovili, je najbolje takoj zamenjati geslo. Morebitne poskuse zlorab ali kraje denarja - potrjevanje plačilnih nalogov, ki so jih izpolnili goljufi, ki so pridobili vaše podatke za prijavo v Bank@Net - je treba takoj sporočiti na e-poštni naslov prevare@nkbm.si

Gorenjska banka prevara Digisvet Napad na stranke slovenskih bank: nikar ne izpolnite tega obrazca #video Spletno ribarjenje, phishing Digisvet Ne nasedajte in ne odpirajte priponke - banka vam ne bi nikoli poslala takšnega sporočila Banka Slovenije Novice Pazite, komu zaupate! Prevaranti izkoriščajo logotip in ime Banke Slovenije. NKBM Digisvet Na drugi strani sveta so našli slovensko banko in sprožili napad
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin