Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
28. 2. 2017,
15.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Sony fotograf fotografija Sony World Photography Awards 2017

Torek, 28. 2. 2017, 15.30

6 let, 6 mesecev

Slovenski fotograf kandidira za najboljšega na svetu

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Slovenec Dino Kužnik se je na svetovnem fotografskem natečaju Sony World Photography Awards 2017 s serijo fotografij, ki jo je naslovil Arizona Pastels, v profesionalni kategoriji Pokrajina uvrstil med deset najboljših fotografov na svetu.

Ena od fotografij, s katerimi je žirijo natečaja prepričal Slovenec Dino Kužnik.  |  Foto: Dino Kužnik / Sony World Photography Awards | Foto: Ena od fotografij, s katerimi je žirijo natečaja prepričal Slovenec Dino Kužnik. | Foto: Dino Kužnik / Sony World Photography Awards

Na enega največjih fotografskih natečajev na svetu so fotografi iz kar 183 držav prijavili več kot 227 tisoč fotografij.

Dino Kužnik je edini fotograf iz Slovenije, ki se je uvrstil v ožji izbor (top 10) v katerikoli kategoriji, njegov dosežek pa toliko bolj izstopa zato, ker se mu je med deset najboljših uspelo prebiti v profesionalni konkurenci.

Dino Kužnik je začel fotografirati med študijem na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Pred štirimi leti se je preselil v Združene države Amerike, trenutno kot oblikovalec v New Yorku dela za podjetje Celtra, ki razvija tehnološke rešitve za mobilno oglaševanje. | Foto: Facebook Dino Kužnik je začel fotografirati med študijem na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Pred štirimi leti se je preselil v Združene države Amerike, trenutno kot oblikovalec v New Yorku dela za podjetje Celtra, ki razvija tehnološke rešitve za mobilno oglaševanje. Foto: Facebook

Serijo fotografij, ki jo je žirija natečaja uvrstila med najboljše v kategoriji Pokrajina, je Kužnik ustvaril med petdnevnim potovanjem iz ameriške zvezne države Arizona v zvezno državo Utah.

"Opazim stvari, ki so pogosto prezrte ali razumljene kot preproste," navdih za fotografiranje opisuje Kužnik. Pravi, da njegovo fotografije odražajo stanje njegovega uma - so mirne, organizirane in barvite. To je še ena od fotografiji, ki so Kužnika na Sonyjevem natečaju uvrstile med deset najboljših fotografov na svetu.  |  Foto: Dino Kužnik / Sony World Photography Awards | Foto: "Opazim stvari, ki so pogosto prezrte ali razumljene kot preproste," navdih za fotografiranje opisuje Kužnik. Pravi, da njegovo fotografije odražajo stanje njegovega uma - so mirne, organizirane in barvite. To je še ena od fotografiji, ki so Kužnika na Sonyjevem natečaju uvrstile med deset najboljših fotografov na svetu. | Foto: Dino Kužnik / Sony World Photography Awards

"Ko sem izvedel, da so se moje fotografije med več kot 110 tisoč prijavljenimi v profesionalni kategoriji uvrstile med deset najboljših, sem bil presečen in počaščen, to je neverjetno," pravi Dino Kužnik.

"To je bila potrditev, da nekaj delam prav. Ker sem pri svojem delu zelo samokritičen, pa je uvrstitev med najboljše tudi velika moralna spodbuda."

Serijo fotografij Arizona Pastels, ki jo je na Sonyjev natečaj prijavil Dino Kužnik, si lahko v celoti ogledate tukaj.

Dino Kužnik najnovejše fotografije redno objavlja tudi na družbenem omrežju Instagram.

Končni zmagovalci fotografskega natečaja Sony World Photography Awards 2017 v vseh kategorijah bodo znani 20. aprila. Za visoko uvrstitev se bo potegoval še en Slovenec, Aleš Komovec, ki se je na predizboru fotografskega natečaja uvrstil med 50 najboljših v odprti kategoriji Narava:

Fotografijo, ki mu je prinesla uvrstitev med 50 najboljših, je Aleš Komovec posnel na Češkem.  |  Foto: Aleš Komovec / Sony World Photography Awards 2017 | Foto: Fotografijo, ki mu je prinesla uvrstitev med 50 najboljših, je Aleš Komovec posnel na Češkem. | Foto: Aleš Komovec / Sony World Photography Awards 2017

Slovenec je na Sonyjevem fotografskem natečaju že zmagal

Lani si je zmago v odprti kategoriji Potovanja s fotografijo Sorškega polja prislužil slovenski fotograf Andrej Tarfila:

Foto: Andrej Tarfila / Sony World Photography Awards | Foto: Foto: Andrej Tarfila / Sony World Photography Awards

Ne spreglejte