SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci našli rešitev za slušalke brez zapletanja s kabli

0

termometer

Trojica mladih z Gorenjske je prepričana, da je našla najboljšo rešitev proti zapletanju kablov slušalk z ušesnimi čepki, ki pogosto spremljajo mobilne telefone. Zdaj načrtujejo zagon proizvodnje.

Morda se vam zdi, da ste kaj podobnega slušalkam Twistear že kdaj videli, a mladi gorenjski strokovnjaki so prepričani, da so slušalke Twistear, katerih kabli se ne zapletajo, nove in drugačne. "Twistear ima inovativno dvojno ločeno navijanje, pa tudi dizajn je posebnost," ponosno poudarja univerzitetni diplomirani strojnik Miha Homar, ki se ukvarja z načrtovanjem orodij in proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas.

Prepričani so, da so temeljito preiskali trg, a da takšne rešitve vendarle še ni. "Na trgu sicer obstajajo slušalke z navijalnim sistemom, a nimajo dvojnega in ločenega navijanja," je še povedal Homar. V ekipi Twistear sta poleg njega še psihoanalitik Rok Habjan in še en strojni inženir Jan Gubanc.

"Tudi mi smo bili presenečeni, da na trgu ni bilo nič podobnega" Prav z dvojnim navijanjem, ki zagotavlja, da bo med uporabo zunaj vedno samo toliko kabla, kolikor ga potrebujemo, sicer pa bo urejeno pospravljen, upajo, da bodo na platformi Kickstarter prepričali dovolj podpornikov in zbrali dovolj sredstev za zagon masovne proizvodnje. Kampanjo so začeli te dni, trajala pa bo do konca marca, ko upajo, da bodo zbrali (najmanj) 25 tisoč ameriških dolarjev oziroma okrog 22.500 evrov. Trojica oblikovalcev je razvoju učinkovitega dvojnega navijalnega sistema ob kakovostnem zvoku v slušalkah namenila tri leta in svojo rešitev okronala s patentom. Pa je res mogoče, da se česa tako preprostega ni spomnil že kdo pred njimi? "Tudi mi smo bili presenečeni, a je vendarle trajalo toliko časa, preden smo dosegli želeno kakovost tako navijalnega sistema kot zvoka," pravi Homar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin