SiolNET. Digisvet Novice
0,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Spodbudni obeti

Sladkorno bolezen bomo morda zdravili brez injekcij in zdravil

0,93

termometer

Sladkorna bolezen | Čeprav je z obstoječimi načini zdravljenja obvladovanje sladkorne bolezni zadovoljivo, znanstveniki iščejo nove možnosti, ki bi bile za bolnike manj invazivne in manj obremenjujoče. | Foto:
Čeprav je z obstoječimi načini zdravljenja obvladovanje sladkorne bolezni zadovoljivo, znanstveniki iščejo nove možnosti, ki bi bile za bolnike manj invazivne in manj obremenjujoče.

Predklinična ameriška študija ameriških znanstvenikov je pokazala, da je sladkorno bolezen mogoče učinkovito zdraviti z ultrazvokom, kar bi (lahko) odpravilo potrebo po jemanju zdravil in invazivnih injekcijah.

Biomedicinski raziskovalci znanstvenega središča družbe General Electric in več ameriških univerz so v znanstveni reviji Nature Biomedical Engineering poročali o študijah na treh živalskih vrstah, ki so pokazale, da je že s triminutno vsakodnevno ciljano obravnavo z ultrazvokom mogoče ohranjati ravni glukoze v krvi na normalni ravni.

Diabetes Digisvet "Daljinec" za uravnavanje krvnega sladkorja odpravlja nadležna pikanja

Upajo, da bodo spodbudne rezultate dobili tudi pri že začetih zgodnjih preizkusih na ljudeh ter da bo obvladovanje in zdravljenje sladkorne bolezni tipa 2 brez zdravil postalo realnost. A pot je še dolga – tudi če se bo metoda dokazala pri obvladovanju ali celo odpravljanju sladkorne bolezni pri ljudeh, je zanjo še vedno potrebno usposobljeno osebje, zato še ne smemo pričakovati, da bi se na ta način bolniki lahko kmalu sami zdravili doma.

Kofein Kava Digisvet Jutranjo kavico raje spijte po zajtrku in ne pred njim!

Ključ je v ciljanem obsevanju z ultrazvočnimi pulzi

Z ultrazvokom so obsevali specifične grozde živčevja v jetrih pri miših, podganah in prašičih. Metoda pFIS (peripheral focused ultrasound stimulation) je neinvazivna in omogoča zelo natančno usmerjanje ultrazvočnih sunkov na točno določena tkiva z živčnimi končiči.

postelja, spanje, utrujenost Digisvet Spite ob prižgani luči ali pred prižganim zaslonom? Vaše srce vam ne bo hvaležno.

Običajne metode z elektrodami namreč niso najprimernejše za obravnavo dela jeter, kjer je živec, odgovoren za posredovanje informacije o glukozi v možgane, ker je živčevje tam predrobno za uspešno ciljanje na ta način.

Sladkorna bolezen tipa 2 je zelo razširjena bolezen, ki lahko pripelje do številnih drugih bolezni in težav, kot so odpoved ledvic, srčni infarkt, možganska kap, slepota …

Diabetes Digisvet Prva črta obrambe pred diabetesom upočasnjuje tudi demenco čokolada Trendi "V javnosti kroži veliko neresnic o prehrani!"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin