Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
11. 2. 2015,
15.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slike Matic Tomšič

Sreda, 11. 2. 2015, 15.42

6 let, 7 mesecev

Shranjevanje slik z Imgur Pro od zdaj brezplačno za vse uporabnike

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Imgur, najbolj priljubljena spletna stran za shranjevanje in deljenje slikovnih datotek, je prvine do zdaj plačljivih premijskih računov Imgur Pro brezplačno ponudila vsem uporabnikom.

Za orodja in funkcije Imgur Pro je bilo do zdaj treba plačati 3 dolarje (dobra dva evra in pol) mesečno ali 24 dolarjev (21 evrov) letno. Imgur, ki velja za najbolj priljubljeno spletno stran za shranjevanje fotografij in slik na svetu, pa je plačljivo naročnino na premijsko storitev ob šestem rojstnem dnevu umaknil in njene prvine ponudil vsem registriranim uporabnikom. Vsi, ki so za Imgur Pro plačali v zadnjem mesecu, so sicer upravičeni do vračila kupnine prek servisov PayPal in Google Wallet.

Rojstnodnevna darila za uporabnike, ne Imgur Vsak uporabnik, ki na Imgur registrira račun, lahko fotografije in sličice GIF zdaj nalaga neomejeno (brezplačni računi so bili prej omejeni na 225 shranjenih slikovnih datotek). Ko jih želi deliti na družbenih omrežjih ali forumih, lahko izbira med več različnimi predogledi in ikonami (tako imenovanimi thumbi). Uporabniki so dobili tudi dostop do analitičnih orodij, ki omogočajo vpogled v statistične podatke o ogledih naloženih fotografij in drugih datotek ter njihovi priljubljenosti in številu deljenj prek družbenih omrežij, elektronske pošte in forumov.

Bombončki, podarjeni uporabnikom Imgur, sicer niso brez drobnega tiska. Spletna stran bo ohranila prikazovanje oglasov (naročnikom plačljivega Imgur Pro jih do zdaj ni bilo treba gledati), velikost shranjenih datotek pa bo zaradi možnosti omejenega nalaganja za vse uporabnike omejena na 5 megabajtov (oziroma 200 megabajtov za obsežnejše animirane sličice GIF). Še ena zgodba o uspehu, spisana v študentski sobi Imgur je podobno kot Facebook, Google in Wordpress nastal kot projekt nadarjenega študenta. Leta 2009 ga je v svoji študentski sobi kot rešitev za lažje in hitro deljenje slikovnih datotek zagnal Alan Schaaf. Imgur je v zelo kratkem času prehitel uveljavljene tekmece, kot so TinyPic, Imageshack in Photobucket, ter postal daleč najbolj priljubljen portal za shranjevanje slik in fotografij. Glede na podatke analitičnega podjetja Alexa 37. najbolj obiskana spletna stran na svetu na mesec našteje več kot 60 milijard ogledov vsebin.

Ne spreglejte