SiolNET. Digisvet Novice
4,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prva žrtev predsednika Trumpa

4,65

termometer

Donald Trump
Foto: Reuters

Novoizvoljeni predsednik ZDA se je moral pred inavguracijo odreči eni od stvari, ki jo bo po selitvi v Beli hišo najverjetneje zelo pogrešal - svojemu mobilnemu telefonu, s katerim objavlja na družbenem omrežju Twitter. Zamenjal ga je z bolj varno in šifrirano napravo.

Donald Trump je ta teden varnostni službi (Secret Service) predal svoj pametni telefon, šlo naj bi za Samsunga, in dobil novega, je poročal ameriški medij The New York Times. Mobilnik, ki ga bo Trump uporabljal v času bivanja v Beli hiši, je dosegljiv na telefonski številki, ki jo pozna peščica ljudi, vsa komunikacija pa je šifrirana.

Ker praktično nihče več ne bo poznal njegove telefonske številke, si bodo v Trumpovi pisarni zagotovo oddahnili, piše NY Times. Njegovo prejšnjo številko je namreč imel marsikdo, novinarji in politiki, na primer, zato so Trumpovi svetovalci doživljali številne stresne trenutke, ko se je z ljudmi izven svojega kroga pogovarjal brez njihove vednosti. Ker praktično nihče več ne bo poznal njegove telefonske številke, si bodo v Trumpovi pisarni zagotovo oddahnili, piše NY Times. Njegovo prejšnjo številko je namreč imel marsikdo, novinarji in politiki, na primer, zato so Trumpovi svetovalci doživljali številne stresne trenutke, ko se je z ljudmi izven svojega kroga pogovarjal brez njihove vednosti.

Kako bo zamenjava osebnega mobilnika s predsedniškim vplivala na Trumpovo prisotnost na Twitterju, še ni znano. Novoizvoljeni predsednik ZDA ga namreč uporablja kot svoj osebni medij - vsak dan objavi vsaj en tvit, pogosteje več. Vseh tvitov sicer ne napiše osebno, sam naj bi jih eno tretjino.

Trump bo po inavguraciji prevzel tudi predsedniški račun na Twitterju, POTUS (kratica za President Of The United States). Trump bo po inavguraciji prevzel tudi predsedniški račun na Twitterju, POTUS (kratica za President Of The United States). Foto: Twitter

Telefon, ki so ga dali Obami, kot igračka iz pralnega praška

Predsednik ZDA v odhajanju Barack Obama dobro ve, kakšne so omejitve mobilnega telefona, ki mu ga je dovolila uporabljati tajna služba.

Lani je mobilnik znamke BlackBerry, ki ga je pred leti zanj predelala obveščevalna agencija ZDA, zamenjal s še bolj varnim pametnim telefonom. Z njim ne more pošiljati sporočil, fotografirati ali predvajati glasbe.

V pogovorni oddaji The Tonight Show je predsedniški pametni telefon Obama opisal takole: "Ali veste, kakšne telefone-igračke imajo triletniki? No, meni so dali takega." V pogovorni oddaji The Tonight Show je predsedniški pametni telefon Obama opisal takole: "Ali veste, kakšne telefone-igračke imajo triletniki? No, meni so dali takega." Foto: Reuters

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin