SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Posodobljeno varovanje zasebnosti za uporabnike Googlovih storitev

1

termometer

Nastavitve za varovanje zasebnosti so uporabnikom Googlovih storitev zdaj na voljo na enem samem mestu in niso razkropljene na več lokacijah.

Že res, da Google ima funkcije varovanja zasebnosti, a je njihovo nastavljanje zapleteno tudi zato, ker niso vse na istem mestu – to je bil razmeroma pogost očitek tistih uporabnikov, ki več pozornosti namenjajo varovanju svoje zasebnosti.

Google je gotovo tudi zato (a verjetno še bolj zaradi zaskrbljenosti Evropske unije glede tega, kako ameriški tehnološki velikani obravnavajo osebne podatke evropskih državljanov) vse varnostne funkcije in funkcije varovanja zasebnosti združil na enotnem spletnem mestu Moj račun/My Account, kjer lahko uporabniki spreminjajo tudi svoje osebne podatke in pregledujejo podatke o svoji rabi storitev Google. Pravijo, da so to naredili zato, da bodo uporabniki lažje videli in nadzirali osebne podatke, ki se zbirajo o njih in njihovi uporabi storitev.

Omenjene spremembe uporabnikom sicer niso prinesle novih dodatnih možnosti za nastavitve, a so pri Googlu prepričani, da bodo že obstoječe funkcije zdaj veliko dostopnejše in razumljivejše. Čeprav prevladuje mnenje, da so te Googlove poteze dobrodošle, niso redka stališča, da bi moral Google na to temo postoriti še veliko več in da imajo te spremembe predvsem marketinški namen in pomen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin