SiolNET. Digisvet Novice
2,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poglejte, kakšno palačo prodaja človek, ki je verjel v Teslo #foto

2,55

termometer

Eden od prvih vlagateljev v proizvajalca električnih avtomobilov Tesla Motors za skoraj 34 milijonov evrov prodaja svojo hišo v Silicijevi dolini. Oglasi za njegovo nepremičnino ponujajo edinstven vpogled v razkošna domovanja soseske Atherton, kjer je doma precej velikih imen iz sveta tehnologije.

Hiša Alana Salzmana ima šest spalnic in devet kopalnic. Zgrajena je bila leta 1937 in povsem obnovljena ob prelomu tisočletja, ko jo je zdajšnji lastnik kupil za trikrat nižjo ceno od te, ki jo za hišo zahteva zdaj.  | Foto: apr.com Hiša Alana Salzmana ima šest spalnic in devet kopalnic. Zgrajena je bila leta 1937 in povsem obnovljena ob prelomu tisočletja, ko jo je zdajšnji lastnik kupil za trikrat nižjo ceno od te, ki jo za hišo zahteva zdaj. Foto: apr.com

Hišo prodaja Alan Salzman, znani ameriški vlagatelj v obetavne projekte in prvi mož kapitalskega podjetja VantagePoint, prek katerega financira predvsem podjetja s področja razvoja tehnologij za pridobivanje energije iz ekoloških virov. 

Alan Salzman je v svoji 30-letni karieri financiral zagon več kot 300 različnih (tehnoloških) podjetij. Najbolj znano med njimi je verjetno Tesla Motors, proizvajalec električnih avtomobilov. 

Alan Salzman (na fotografiji) je bil eden od prvih, ki so verjeli v Elona Muska in njegovo Teslo. | Foto: Reuters Alan Salzman (na fotografiji) je bil eden od prvih, ki so verjeli v Elona Muska in njegovo Teslo. Foto: Reuters
Salzman je v Tesli kmalu po tem, ko jo je leta 2004 prevzel Elon Musk, videl velik potencial in z naložbo v Muskovo vizijo kupil devetodstotni lastniški delež Tesle. Še danes je eden od njenih večjih delničarjev; njegov delež v Tesli je vreden okrog dve milijardi evrov. 

Salzmanova hiša na naslovu 200 Polhemus Avenue v Athertonu v Kaliforniji je trenutno najdražja hiša od vseh, ki se prodajajo na območju tako imenovane Silicijeve doline, tehnološke meke sveta. Kdor jo bo kupil, bo za sosede med drugim dobil Meg Whitman, direktorico podjetja Hewlett-Packard, Sheryl Sandberg, desno roko Marka Zuckerberga pri Facebooku, Erica Schmidta, dolgoletnega predsednika Googla. 

Atherton velja morda celo za najdražjo in najbolj ekskluzivno sosesko v Združenih državah Amerike. Cene nepremičnin so tam astronomsko visoke: več milijonov dolarjev je treba odšteti tudi za povsem navadno hišo, ki bi bila na drugi strani ZDA tudi desetkrat cenejša. Oglas za Salzmanovo domovanje je tudi edinstvena priložnost za pogled čez praviloma visoke ograje podobnih palač, ki v Athertonu stojijo na vsakem vogalu.  | Foto: Google Zemljevidi Atherton velja morda celo za najdražjo in najbolj ekskluzivno sosesko v Združenih državah Amerike. Cene nepremičnin so tam astronomsko visoke: več milijonov dolarjev je treba odšteti tudi za povsem navadno hišo, ki bi bila na drugi strani ZDA tudi desetkrat cenejša. Oglas za Salzmanovo domovanje je tudi edinstvena priložnost za pogled čez praviloma visoke ograje podobnih palač, ki v Athertonu stojijo na vsakem vogalu.  Foto: Google Zemljevidi

Za hišo in posestvo, ki jo obdaja, Salzman zahteva 39.795.000 ameriških dolarjev, kar je skoraj 34 milijonov evrov. Prodajati jo je začel marca letos, za zdaj pa še ni bilo pravega kupca.

Hišo si oglejte od zunaj in znotraj. Bi jo kupili, če bi imeli dovolj denarja?

Palača Alan Salzman | Foto: apr.com Foto: apr.com Palača Alan Salzman | Foto: apr.com Foto: apr.com Palača Alan Salzman | Foto: apr.com Foto: apr.com Palača Alan Salzman | Foto: apr.com Foto: apr.com

Palača | Foto: apr.com Foto: apr.com Palača | Foto: apr.com Foto: apr.com Palača | Foto: apr.com Foto: apr.com

Palača | Foto: apr.com Foto: apr.com

Vir: Alain Pinel Realtors

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin