SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oblasti v ZDA zasegle za več kot 20 milijonov evrov bitcoinov

4

termometer

Ob tem ko so preiskovalci jeseni zaprli spletno tržnico z bitcoini Silk Road, so zasegli tudi za 20,5 milijona evrov bitcoinov. Tržnico naj bi namreč uporabljali za preprodajo drog in pranje denarja.

Bitcoini so v zadnjem času vedno bolj priljubljeni, ob tem pa mnogi opozarjajo, da bi bilo mogoče zaradi visoke stopnje anonimnosti pri transakcijah digitalno valuto uporabiti tudi za nezakonite dejavnosti. Ravno to se je po trditvah ameriških preiskovalcev dogajalo na spletni tržnici Silk Road, kjer so bitcoine uporabljali za pranje denarja in preprodajo drog ter orožja. Ko so oktobra zaprli tržnico, so zato zasegli tudi za 20,5 milijona evrov bitcoinov.

Lastnik strani bo moral pred sodišče Preiskovalci so sicer jeseni vložili tudi obtožnico proti domnevnemu lastniku spletne strani Rossu Williamu Ulbrichtu, ki uporablja tudi psevdonime Dread Pirate Roberts, DPR in Silk Road. V tem delu preiskave je FBI zasegel še dodatnih 144.336 bitcoinov, ki so trenutno vredni okoli 95 milijonov evrov.

Ulbricht je zaradi zasega že vložil ugovor, v katerem trdi, da so bitcoine našli na njegovem osebnem računalniku, zato pripadajo njemu in ne tržnici Silk Road.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin