SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova funkcija Gmaila, ki bo rešila marsikateri neroden položaj

1

termometer

Google je svoji spletni pošti Gmail dodal razveljavitev poslanih sporočil. Zelo pomembna funkcija je bila v razvoju kar šest let, uporabnikom pa bo prihranila marsikatero morebitno preglavico.

Preklic poslanega sporočila (Undo Send ali Razveljavi pošiljanje) je dolgo domoval v Gmail Labs (Gmail Laboratoriji), sklopu prototipnih funkcij, ki jih Google v preizkus ponuja uporabnikom in beleži njihov odziv. Zdaj je Undo Send (Razveljavi pošiljanje) postal polnopravna prvina Gmaila. Zakaj je to pomembno Najbrž ni uporabnika elektronske pošte, ki sporočila kdaj ne bi poslal s slovnično napako v zadevi, brez priponke ali pa iz skupinskega pogovora po nesreči izločil katerega od prejemnikov. Ko se to zgodi med neformalno e-poštno komunikacijo, "ni panike". Precej bolj neprijetno je, ko površno sporočilo pošljemo šefu, morebitnemu delodajalcu ali univerzitetnemu profesorju. Razveljavitev pošiljanja lahko v takšnih položajih prepreči nadaljnje nerodno krpanje škode z dodatnimi opravičevalnimi e-maili.

Kako vklopimo razveljavitev pošiljanja V spletnem nabiralniku e-pošte Gmail odprite Nastavitve (do njih dostopamo prek gumba z zobnikom desno zgoraj) in na zavihku Splošno poiščite razdelek Razveljavi pošiljanje. Funkcijo vklopite s kljukico ob Omogoči razveljavitev pošiljanja. Določite lahko tudi čas, v katerem je še mogoče preklicati pravkar poslano sporočilo – 5, 10, 20 ali 30 sekund.

Gmail bo toliko časa po pritisku gumba Pošlji sporočilo zadrževal, ko bo pretekel, pa ga bo posredoval prejemniku. Sporočilo lahko po pošiljanju prekličete s klikom na gumb Razveljavi, ki se bo pojavil v plavajočem okencu na vrhu nabiralnika Gmail.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin