SiolNET. Digisvet Novice
1,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekateri Applovi računalniki ne smejo na letala

1,10

termometer

MacBook Pro 2018
Lastniki nekaterih Applovih računalnikov MacBook Pro bodo morali zamenjati akumulator svoje naprave, preden bodo lahko v ZDA z njo vstopili na potniško letalo. Foto: Apple

Ameriška uprava za civilno letalstvo je prepovedala vnos 15-palčnih računalnikov MacBook Pro na letala v ZDA. Razlog: okvara akumulatorja, zaradi katere lahko pride do pregrevanja.

Prepoved velja tako za ročno kot tudi za oddano prtljago, nanaša pa se predvsem na računalnike, ki so bili v prodaji med septembrom 2015 in februarjem 2017. Ravno za te računalnike je junija Apple izdal odpoklic in ponudil brezplačno menjavo akumulatorja. Z novim akumulatorjem prepoved namreč ne velja več.

Robert Dominko, Kemijski inštitut, Ljubljana Digisvet Avtomobili si ne morejo privoščiti takšnih akumulatorjev, kot jih imajo mobilne naprave!

Najnovejša odločitev, s katero so seznanjeni tudi nekateri letalski prevozniki zunaj ZDA, sledi splošnim smernicam ameriške uprave za civilno letalstvo, ki v osnovi prepoveduje polete z napravami, katerih akumulatorje so njihovi proizvajalci odpoklicali.

Novice Slovensko znanje za zmogljive baterije in avtomobilske akumulatorje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin