Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
3. 2. 2015,
19.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zemljevid Matic Tomšič

Torek, 3. 2. 2015, 19.13

6 let, 6 mesecev

Namesto plačila 400 dolarjev Google Earth Pro zdaj brezplačno

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Premijska različica programa Google Earth, ki uporabniku omogoča igranje virtualnega turista, je po novem brezplačna. Za letno naročnino je bilo do zdaj sicer treba odšteti 400 dolarjev (350 evrov).

Ko je Google pred slabimi desetimi leti prvič predstavil virtualni globus Google Earth, je ta hitro postal (in je še vedno) eden od najbolj priljubljenih izobraževalno-zabavnih programov. Uporabniku med drugim omogoča iskanje, ogledovanje, analizo in beleženje geografskih podatkov, navidezni obisk svetovnih znamenitosti, vožnjo po virtualnih cestah s storitvijo Google Street View in načrtovanje potovanj.

Za 10 let uporabe Google Earth Pro kar štiri tisoč evrov Program je na voljo v dveh različicah, Google Earth in Google Earth Pro. Za uporabo drugega, ki ponuja številne napredne funkcije (izvoz HD-videa, tiskanje fotografij ozemlja v najvišjih ločljivostih, dostop do podrobnih podatkov o topografiji, demografski sestavi prebivalstva, prometu, samodejno geolociranje), je Google zahteval plačilo letne naročnine 400 dolarjev (350 evrov). A nič več – iz podjetja so prejšnji teden brez nadaljnjih pojasnil sporočili, da je Google Earth Pro od zdaj popolnoma brezplačen. Razlog za veliko odločitev ni znan, poznavalci pa ugibajo, da Google na premijsko različico Zemlje zaradi primanjkljaja naročnikov ni več mogel računati kot na resen vir prihodka. Kako ga namestimo? Če želite izkusiti Google Earth Pro, boste najprej potrebovali licenčni ključ, a je postopek pridobitve zelo preprost. V obrazec na tej povezavi vnesite osebne podatke (zares pomemben je le e-poštni naslov) in Google vam bo ključ posredoval v vaš elektronski nabiralnik. Nato zgolj prenesete klient za Google Earth Pro (najdete ga tukaj), program namestite in ob prvem zagonu vnesete uporabniško ime (oziroma naslov e-pošte) in licenčni ključ. Če ju ne želite vpisovati vsakič, ko program odprete, v oknu za prijavo obkljukajte možnost "Enable Automatic Login" (Omogoči samodejno prijavo).

Ne spreglejte