SiolNET. Digisvet Novice
6,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mnogi zgroženi: bo YouTube od zdaj res tak? #video

6,48

termometer

Na spletu je v zadnjih dneh mogoče zaslediti tarnanje, da jim YouTube pred predvajanjem videoposnetkov prikazuje ne samo dva, ampak kar do deset oglasov, ki jih ni mogoče prekiniti. Pri YouTubu so že potrdili, da ne gre za napako, temveč po novem očitno za običajno dogajanje, ki pa ga še niso izkusili vsi uporabniki.

Nad številčnejšimi oglasi, ki jih ni mogoče preskočiti, so se uporabniki YouTuba v zadnjih dneh med drugim pritoževali na družbenima omrežjema Twitter in Facebook ter na spletnem forumu Reddit:

Da gre res za novo "funkcionalnost" YouTuba, je na Twitterju že potrdil eden od uradnih profilov spletne strani, Team YouTube. Iz njihovega pojasnila je sicer mogoče sklepati, da morda ne vedo točno, zakaj se to dogaja, da pa se v tem formatu prikazujejo le kratki, šest sekund trajajoči oglasi. Nekateri uporabniki sicer poročajo, da so bili prisiljeni v ogled več daljših in ne le krajših oglasov.

Eden od uporabnikov Reddita se je medtem jezil, da mu je YouTube pred predvajanjem videoposnetka pokazal celo deset oglasov, ki jih ni bilo mogoče preskočiti. Ta uporabnik jih je medtem moral pogledati osem. 

YouTube | Foto: Reddit Foto: Reddit

Neke vrste javna "skrivnost" je sicer, da naj bi YouTube s povečevanjem števila oglasov, ki jih ni mogoče preskočiti, uporabnike poskušal razdražiti do te mere, da bi odprli denarnico in začeli plačevati naročnino na YouTube Premium. Glavna privlačnost plačljive storitve, in to na veliki zvon obeša tudi YouTube, je namreč, da ne prikazuje oglasov. 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin