Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
8. 3. 2021,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Natisni članek

slušalke Naj Digi

Ponedeljek, 8. 3. 2021, 22.30

3 leta, 1 mesec

Naj Digi 2021: Najboljše slušalke

Katere slušalke kupiti? Bralci Siol.net navijajo za teh pet.

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Slušalke | V tekmovanju Naj digi se v podkategoriji slušalke za naziv naj digi poteguje pet tekmovalcev: Apple AirPods, Huawei FreeBuds Pro, JBL Free II, Samsung Galaxy Buds in Sony WH-1000XM4. | Foto Unsplash

V tekmovanju Naj digi se v podkategoriji slušalke za naziv naj digi poteguje pet tekmovalcev: Apple AirPods, Huawei FreeBuds Pro, JBL Free II, Samsung Galaxy Buds in Sony WH-1000XM4.

Foto: Unsplash

V letošnjem izboru tekmovanja Naj Digi smo bralce Siol.net med drugim vprašali, katere slušalke so po njihovem mnenju najboljše ta hip. Dobili smo pet kandidatov za končnega zmagovalca, ki jih po abecednem vrstnem redu predstavljamo v tem prispevku. 

Svoj glas v tej in drugih kategorijah za izbor Naj Digi 2021 oddajte prek glasovnice na tej povezavi.

Apple AirPods

iPhone Airpods | Foto: Reuters Foto: Reuters

Verjetno najbolj prepoznavna znamka slušalk na svetu je pristaše pridobila predvsem zaradi dveh lastnosti, odličnega zvoka in nenavadne zunanjosti, saj je videti, kot da se je nekdo pri ožičenih slušalkah poigral s škarjami. 

Slušalke AirPods so tudi eden od Applovih izdelkov, ki se najmanj zapirajo v ta prepleteni ekosistem naprav in programske opreme, saj podpirajo tudi povezovanje s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android. 

mobilni podatki, mobilni internet
Novice Samo še danes lahko oddate svoj glas in dobili bomo zmagovalce Naj Digi 2021

Huawei FreeBuds Pro

Huawei FreeBuds Pro | Foto: Huawei Foto: Huawei

FreeBuds Pro so za Huawei to, kar so AirPods za Apple. Najbolje se razumejo s pametnimi telefoni znamke Huawei in v sožitju z njimi tudi omogočajo nekaj več možnosti uporabe.

Lastniki telefonov oziroma naprav drugih znamk bodo zato sicer prikrajšani za pomemben vidik nadzora nad slušalkami, saj te brez telefona Huawei niso zares pametne in jih ni mogoče preprosto posodabljati, ne pa tudi za njihove morda najpomembnejše lastnosti − zvok, ki se še posebej izkaže med telefonskimi klici, priročno upravljanje in res solidno aktivno odpravljanje okoliškega hrupa. 

mobilni internet, družbena omrežja
Novice Kateremu pametnemu telefonu boste v izbiri Naj Digi 2021 namenili naziv najzmogljivejšega?

JBL Free II

Foto: JBL | Foto: Foto: JBL

Slušalke JBL Free II v tej podkategoriji izbora Naj digi izstopajo po ceni, saj so daleč najcenejše oziroma edine, ki jih je mogoče dobiti za manj kot sto evrov. Idealne so za povprečnega uporabnika, ki v prvi vrsti želi dober zvok in solidno avtonomijo baterije, tu in tam pa bi jih imel v ušesih tudi med tekom ali v fitnesu. 

tek pametna ura
Novice Kateri pametni uri boste namenili lovoriko Naj Digi 2021?

Samsung Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds | Foto: Samsung Foto: Samsung

Samsungove slušalke veljajo za ene najudobnejših v aktualni ponudbi tako imenovanih resnično brezžičnih slušalk (True Wireless), v vrhu pa so tudi po času poslušanja glasbe z enim polnjenjem baterije in kakovosti nizkih tonov (basov).

Uporabniki pametnih telefonov znamke Samsung lahko iz njih (podobno kot pri že omenjenih Apple AirPods in Huawei FreeBuds Pro) prek aplikacije Galaxy Wearable "iztisnejo" še nekaj več priročnih lastnosti. 

Naj digi budget
Novice Naj Digi: šest telefonov, ki se jih najbolj splača kupiti po mnenju bralcev

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4 | Foto: SONY Foto: SONY

Te naglavne slušalke z aktivnim odpravljanjem šumov so morda res videti zelo podobne prejšnji generaciji in generaciji pred to, toda videz vara. V primerjavi s predhodnikoma pa model WH-1000XM4 prinaša nekaj pomembnih novosti: podporo brezžičnemu povezovanju z več napravami hkrati, tehnologijo za izboljšanje manj kakovostnega zvoka in zaznavanje govora, ki samodejno zaustavi predvajanje vsebin.

Aktivno odpravljanje šumov je odlično, eno najboljših na trgu, slušalke pa so tudi lažje in udobnejše od prejšnjih modelov. Prvina, ki jo marsikdo pogreša, je zagotovo odpornost proti vdoru vode oziroma proti vlagi, saj začnejo slušalke ob potenju hitro drseti iz položaja. Nič ne bi imeli tudi proti nižji ceni − s ceno skoraj 400 evrov so to ene najdražjih slušalk pri nas. 

Ne spreglejte