Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2020,
12.49

Osveženo pred

2 meseca

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

Telekom Slovenije PIAZZ advertorial

Torek, 3. 11. 2020, 12.49

2 meseca

Kakšno opremo potrebujete za uspešno šolanje od doma?

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Zdaj je jasno, da kakovostni računalniški pripomočki olajšajo delo in šolanje od doma. Da bo nakup lažji, smo vam pripravili kratek vodnik, kako izbrati primerno računalniško opremo za šolske potrebe.

šolanje doma | Foto:

Domača učilnica zahteva več kot samo mizo in udoben stol. Ključni del je tudi kakovostna računalniška oprema, ki jo sestavljajo računalnik, tipkovnica, zaslon, miška, slušalke, pa tudi tipkovnica in morda celo tablica.

Kako se torej lotiti nakupov in kako izbrati odlično računalniško opremo za vašega šolarja?

Iščete novo računalniško opremo? Preverite bogato in raznovrstno ponudbo v novi spletni trgovini PIAZZ, kjer lahko izbirate med različnimi ponudniki in si tako zagotovite najboljšo ceno za izbran izdelek.

računalnik šolanje od doma | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Prenosnik ali stacionarni računalnik: prenosni računalnik je bolj praktičen, saj ne zavzame veliko prostora ter si ga lahko lažje podajate in ga prenašata iz sobe v sobo. Po drugi strani pa so stacionarni računalniki praviloma zmogljivejši.

Procesor in shramba: pred nakupom računalnika imejte vedno v mislih predvsem to, koliko in za kaj ga boste potrebovali. Povprečen šolar potrebuje srednje kakovosten računalnik s sistemom, ki je sestavljen iz dvojedrnega procesorja in ima vsaj štiri gigabajte pomnilnika (RAM).

Pri nakupu bodite pozorni, da ima računalnik čim več prostora za hrambo podatkov, idealno je vsaj en terabajt.

Dobro je, da ima računalnik že nameščene Windowse in Office, sicer je to za vas dodaten strošek.

Tipkovnica: pogosto pri prenosnikih ne potrebujemo dodatne tipkovnice, vendar je priporočljiva za vse tiste, ki iščejo več udobja pri pisanju. Seveda je nakup povezan tudi s prostorom, ki ga imate vi ali vaš šolar na voljo. Nedvomno so praktične brezžične tipkovnice, s katerimi se lahko povežete tudi s pametno televizijo.

Miška: nekateri zmorejo brez nje, vendar vam pri malo zahtevnejših opravilih lahko močno olajša delo. Preverite tudi ponudbo ergonomskih mišk.


Preverite top ponudbo računalniške opreme

V spletni trgovini PIAZZ smo zbrali top pripomočke za lažje učenje od doma:

šolanje doma | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Kako naj poteka šolanje od doma?

Da bo šolski urnik doma čim bolj učinkovit in ne bo prinesel nepotrebne slabe volje ali stresa, sledite štirim navodilom za lažje šolanje od doma.

#RUTINA: otroku pomagajte vpeljati vsakodnevno rutino, tudi glede jutranjega vstajanja. Zjutraj naj si vzame dovolj časa za prebujanje, urejanje in zajtrk.

#URNIK: urnik naj bo njegovo vodilo pri delu, naj upošteva ure in temu prilagaja vse preostale obveznosti.

#DOMAČE NALOGE: sprotno delo je vedno najboljše. Mlajši morda potrebujejo malo več spodbude in tudi vašega preverjanja. Pomagajte jim pri organizaciji in predvsem pri pravočasni oddaji vseh obveznosti.

#PROSTI ČAS IN GIBANJE: šolanje od doma naj ne bo izgovor za večurno sedenje pred računalnikom. Ravno zato sta ključni dnevna rutina in organizacija. Pomagajte jim, da v svoj dan vključijo tudi čas zase, za sprehod in gibanje na zraku.

Ne spreglejte