SiolNET. Digisvet Novice
0,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vrt radijskih postaj z vsega sveta na zaslonu računalnika ali mobitela

Kako preprosto in pregledno do radijskih postaj z vsega sveta?

0,36

termometer

radio
Vedno več radijskih postaj oddaja tudi prek interneta. Foto: Thinkstock

Ali vas je zdaj, ko je naše gibanje preventivno omejeno, vsaj malo zamikalo, da začutite utrip iz drugega dela sveta? Morda tako, da prisluhnete kakšni radijski postaji od daleč stran?

Predvajanje radijskih postaj prek interneta ni nič novega. Pravzaprav je v poplavi vseh postaj, ki predvajajo na ta način, najbolj zapletena naloga postala iskanje česa novega, zanimivega ali morda celo neobičajnega.

Ali je kdo za radijski izlet v kneževino Monako? Ali je kdo za radijski izlet v kneževino Monako? Foto: S. C. (zajem zaslona)

Morda ravno zdaj, ko so zaradi omejenega gibanja dnevi včasih morda malo predolgi, bi nam prav potep po radijskih postajah po svetu lahko popestril naš (s koronavirusom pogojen) nov vsakdan.

Po internetu ni malo programov in storitev, ki ponudbo teh radijskih postaj poskušajo urediti po zvrsteh, državah ali kako drugače. A kaj, če želite čim hitreje najti neko postajo predvsem po tem, od kod jo predvajajo?

Ali vas je zamikalo poslušati radijsko postajo iz kakšnega oddaljenega in eksotičnega kraja? Morda z Grenlandije? Ali vas je zamikalo poslušati radijsko postajo iz kakšnega oddaljenega in eksotičnega kraja? Morda z Grenlandije? Foto: S. C. (zajem zaslona)

Spletna stran radio.garden predstavlja številne radijske postaje iz vseh krajev na zemeljski krogli, ki jo poljubno premikamo ali obračamo ter prikaz poljubno večamo ali manjšamo. Premaknemo se tja, kamor želimo virtualno odpotovati, in to je vse.

Radio Garden je na voljo tudi kot aplikacija za mobilne naprave z operacijskima sistemoma Android in iOS. Radio Garden je na voljo tudi kot aplikacija za mobilne naprave z operacijskima sistemoma Android in iOS. Foto: S. C. (zajem zaslona)

Obstaja tudi istoimenska aplikacija za pametne telefone z operacijskim sistemom Android ali iOS, a ta bo občasno "razveseljevala" s kakšnim celozaslonskim oglasom. Če se želite znebiti teh oglasov, bo treba odšteti dobra dva evra.

Povsem naključen radijski sprehod po delu Zemlje na zaslonu pametnega telefona:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin