SiolNET. Digisvet Novice
0,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zahtevano plačilo: kaj se dogaja z YouTubom?

0,84

termometer

YouTube |  | Foto: Reddit
Foto: Reddit

YouTube je že drugič v enem mesecu potrdil, da preizkuša pripravljenost uporabnikov na plačilo naročniške storitve YouTube Premium, ki v Sloveniji znaša 7,19 evra mesečno. Potem ko so septembra mnogi gledalci pred predvajanjem videoposnetkov začeli videvati celo deset in več oglasov, ki jih je mogoče zaobiti le s plačljivo različico YouTuba, so nekateri uporabniki zdaj opazili, da je ločljivost 4K za nenaročnike YouTube Premium po novem zaklenjena. 

YouTube je na Twitterju v nedeljo uradno potrdil, da so nekateri uporabniki spletne strani vključeni v preizkus pogojevanja dostopa do videoposnetkov v ločljivosti 4K oziroma 2.160p z naročnino na YouTube Premium, plačljivo različico YouTuba.

Za zdaj ni jasno, ali bo vodstvo YouTuba to omejitev razširilo na večji delež uporabnikov. Uporabnikom, ki so opazili, da videoposnetkov v visokih ločljivostih ne morejo več gledati brez plačila, svetujejo, naj jim pošljejo povratne informacije o svoji izkušnji

Znano je sicer, da je YouTube Premium potencialna zlata jama, ki je YouTube oziroma njegovo krovno podjetje Google pravzaprav še sploh ni začelo izkoriščati. YouTube ima po vsem svetu namreč več kot 2,2 milijarde registriranih uporabnikov, storitev YouTube Premium pa jih po zadnjih znanih podatkih plačuje le nekaj deset milijonov

YouTube zaradi ogromne vrzeli zato preizkuša različne načine, kako bi do plačevanja mesečne naročnine pripravil čim več uporabnikov. Eden od načinov je (domnevno) eksperiment s prikazovanjem množice oglasov, ki jih ni mogoče preskočiti. Nekateri uporabniki jih v zadnjih tednih vidijo tudi do deset. YouTube Premium oglasov medtem seveda nima in marsikateri uporabnik je denarnico že odprl samo zato, da ga ne motijo več. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin