SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako angleški Windows 10 spremenimo v slovenskega

3

termometer

V sedmih korakih vam bomo pokazali, kaj storiti, če je privzet jezik vašega operacijskega sistema Windows 10 angleščina, želite pa, da bi se z vami "pogovarjal" po slovensko.

1. Odprite nastavitve (Settings). Najdete jih v meniju Start, do njih pa lahko dostopate tudi z bližnjico na tipkovnici Ctrl+I.

2. Kliknite na Time & Language (Ura in Jezik).

3. V novem oknu nas zanima vsebina zavihka Region & Language (Regija in jezik), zato se pomaknite nanj.

4. V razdelku Languages (Jeziki) vidimo nameščene jezike. Novega lahko dodate s klikom na plus ob Add a language (Dodaj jezik).

5. Na seznamu poiščite slovenski jezik (Slovenian) in kliknite nanj.

6. Izbrani jezik, v našem primeru slovenski, se bo pojavil na seznamu Languages. Windows 10 nam bo sporočil, da je zanj na voljo jezikovni paket. Kliknite na jezik (Slovenian) in nato še na Options (Možnosti). V naslednjem oknu lahko s klikom na gumbe Download prenesemo in namestimo jezikovne pakete za operacijski sistem, tipkovnico in prepoznavo pisave. Mi smo prenesli prvega in drugega, saj Windows 10 uporabljamo samo na osebnem računalniku.

7. Ko je slovenski jezikovni paket nameščen, se na seznamu Languages ob slovenskem jeziku pojavi možnost Set as default (Nastavi kot privzeto). Kliknite jo in ob naslednji prijavi v operacijski sistem bo slovenščina privzeti jezik Windows 10.

Windows 10 zdaj "govori" slovensko (foto spodaj). Z enakim postopkom je mogoče dodati tudi katerikoli drugi jezikovni paket.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin