SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dijaku ni uspelo vdreti v elektronsko redovalnico, zato je zažgal šolo

3

termometer

Petnajstletni dijak ene od srednjih šol v ameriški zvezni državi Georgia je poskusil vdreti v elektronsko redovalnico in spremeniti slabo oceno. Ni mu uspelo, zato je segel po vžigalniku.

Neuspešen poskus hekerskega vdora se je v eni od srednjih šol v bližini ameriškega velemesta Atlanta končal z gromozansko materialno škodo. Petnajstletni dijak je z medmrežnimi triki namreč želel dostopati do elektronske redovalnice in spremeniti slabo oceno, a je bil pri tem premalo spreten. Kot so za CBS pozneje povedali predstavniki lokalnih oblasti, se je prefinjen poskus storitve kaznivega dejanja zato sprevrgel v divjaškega.

Ko se razum umakne paniki Petnajstletnik, ki je pred poskusom kibernetskega vdora v elektronsko redovalnico ponoči vlomil v šolo in uničil ključavnico na vratih računalniške učilnice, je nato poskusil prikriti svoje digitalne sledi. To je storil z vžigalnikom in zelo vnetljivo tekočino za polnjenje vžigalnikov.

Pri tem je popolnoma uničil osebni računalnik, na katerem je poskusil dostopati do šolskega sistema za elektronsko ocenjevanje, nekaj drugih računalnikov in lepo število drugih didaktičnih pripomočkov ter kosov pohištva. Poškodovan je bil tudi inventar v nekaterih drugih učilnicah.

Če se ne boš učil, ti v življenju ne bo lepo Mladeniču, ki je namesto učenja izbral igranje z ognjem, v prihodnjih tednih zagotovo ne bo lahko. Policisti so ga namreč aretirali in priprli še isto noč. Obtožnica ga med drugim bremeni vloma in požiga pa tudi spletnega kriminala. Če bo na sojenju, ki bo predvidoma prihodnji mesec, spoznan za krivega, mu kljub temu, da je mladoleten, grozi nekaj let zapora, še piše CBS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin