Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
16. 5. 2017,
11.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Microsoft Miro Cerar digitalizacija

Torek, 16. 5. 2017, 11.26

6 let, 7 mesecev

Digitalna transformacija: ko človek in tehnologija združita moči

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
ideja, digitalni marketing | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Digitalna transformacija je tudi letos glavna tema NT konference, ki jo Microsoftova slovenska podružnica organizira že 22.

Več kot 2.200 udeležencev bo na Microsoftovi konferenci prisluhnilo domačim in tujim predavateljem, ki predstavljajo nove tehnologije in poslovne prakse. Med pokrovitelji NT konference je tudi največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije.  | Foto: Srdjan Cvjetović Več kot 2.200 udeležencev bo na Microsoftovi konferenci prisluhnilo domačim in tujim predavateljem, ki predstavljajo nove tehnologije in poslovne prakse. Med pokrovitelji NT konference je tudi največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije. Foto: Srdjan Cvjetović

"Ne gre za tehnologijo, gre za vpliv, ko človek in tehnologija združita moči," je med drugim v uvodnem nagovoru povedal prvi mož Microsofta Slovenija Robert Trnovec. Med tehnologijami in rešitvami, ki jih je omenil, je posebej izpostavil mešano resničnost (mixed reality), kjer navidezna resničnost in svet, ki ga sami zaznavamo, nastopata v enotnem okolju. "Mešana resničnost nas pelje v vseprisotno računalništvo," je še napovedal.

"Kakovost življenja ni samo v ugodju!"

Na konferenci je tudi premier Miro Cerar, ki je spregovoril o pomenu digitalne transformacije. Vlada naj bo proaktivni dejavnik digitalne transformacije, zlasti v tem obdobju, ko "gospodarski kazalniki še niso bili tako dobri po letu 2007".

Opozoril je tudi, da se zaradi tehnologije "zgodovina danes krči: danes v enem dnevu doživimo toliko, kolikor pred 200 ali 300 leti niso doživeli v desetih letih – ali celo sploh niso doživeli". Med drugim je še povedal, da si ne želimo digitalizacije, ki bi človeka poneumljala. Računalniškim razvijalcem je poleg pohval, da s svojim delom spreminjajo in izboljšujejo naš svet in kakovost življenja v njem, namenil tudi nasvet: "Kakovost življenja ni samo v ugodju, digitalizacija mora imeti tudi človeški obraz."

Danes osrednji dan

Torek je osrednji dan od treh konferenčnih dni. Več kot 2.200 udeležencev bo prisluhnilo domačim in tujim predavateljem, ki predstavljajo nove tehnologije in dobre prakse.

Eden od poudarkov današnjega dneva je Poslovna konferenca, katere glavna tema je Digitalna preobrazba v konkretnih primerih.

Ne spreglejte