SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Apple v zadnjem četrtletju s 33 milijardami evrov prihodkov

4

termometer

Apple je objavil poslovne rezultate zadnjega četrtletja in ti so spektakularni. S 33 milijardami evrov prihodkov (od tega 6,6 zaslužka) so presegli tako lastna kot tržna pričakovanja.

Vodilni je iPhone Glavni "krivec" za nepričakovan uspeh je šesta generacija iPhona. Teh naj bi po Applovih trditvah prodali kar 39,2 milijona, dobrih 6 milijonov več kot v enakem četrtletju lani. Applov prvi mož Tim Cook je dejal, da je povpraševanje po novem mobilcu znatno višje prav na vseh trgih, kjer se je prodajal njegov predhodnik, model 5S.

iPad še vedno navzdol V kategoriji tablic Applu ne gre najbolje, saj je število prodanih iPadov spet upadlo že drugo četrtletje zaporedoma (v primerjavi z lani). V zadnjem četrtletju je bilo tako prodanih "le" 12,3 milijona iPadov, 2 milijona manj kot v enakem obdobju lani. Skrajšani posodobitveni cikel (vsako leto) in malo resnih razlik med novimi in predhodnimi modeli prav tako ne bodo prispevali k oživitvi prodaje - ki je z izjemo trgov, kot je npr. japonski -, padla prav povsod.

Zanikanje širših tržnih smernic Morda največje presenečenje od vsega pa so Applovi rezultati na področju osebnih računalnikov. Medtem ko podjetje IDC poroča o globalnem krčenju tega trga, je Applu s povečanjem prodaje za skoraj 9 odstotkov uspel preboj med prvih pet največjih proizvajalcev osebnih računalnikov. Uspeh na tem področju pa je po poročanju analitikov predvsem posledica povpraševanja v obdobju, ko se učenci vračajo v šolo, in pa precejšnje rasti na razvijajočih se trgih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin